Bitcoin Nieuws

DCA is een beleggingsstrategie die zelfs ervaren “investeerders niet kunnen negeren”, aldus analist

De meesten onder ons hebben wel eens gehoord van dollar cost averaging (DCA). Dit is een beleggingsstrategie om het marktrisico dat je neemt te beperken. Je koopt dan regelmatig, op vaste momenten over een lange periode en voor hetzelfde bedrag, cryptocurrencies in. Dit werkt uiteraard het beste als de markten dalen, maar het is belangrijk om op vaste momenten (bijvoorbeeld elke maand op de 25ste) in te kopen, ongeacht op welke prijs een munt staat. 

Nu is het zo dat een bekende crypto-analist, genaamd PlanB, aangegeven heeft dat als je 3 jaar DCA toepast, je erg mooie winsten boekt die zelfs ervaren investeerders “niet kunnen negeren”. Hij gaf gisteren in een Twitter-debat aan dat korte termijn DCA gemakkelijk 70% rendement zou kunnen opleveren.

“Investeerders kunnen dit niet negeren”

Zijn voorbeeld draaide om een ​​proces van drie jaar. Langzaam toenemende investeringen op een glijdende schaal tot 2017, wachten in heel 2018 en vervolgens het tegenovergestelde proces in 2019 toe te passen, zou een rendement van 70% hebben opgeleverd. Hij tweette:

Naar mijn mening kunnen investeerders dit niet negeren. Als je DCA toepast op Bitcoin voor een periode van 12 maanden, 12 maanden wacht en vervolgens DCA verkoopt voor 12 maanden, toont deze grafiek je rendement (investering=1). Dus DCA in 2017, wacht 2018, DCA out 2019 levert 1,7 of +70% rendement op.”

Gevraagd of het uitmaakte op welk moment een investeerder het proces startte, zei PlanB dat de algehele historische winstgevendheid van Bitcoin (BTC) betekende dat de kansen bijna niet zijn afgenomen.

“Het maakt niet echt veel uit, omdat de (historische) kansen 9 op 1 zijn dat je een positief rendement behaalt,” voegde hij eraan toe.

1xbit

Square is het meest populair voor DCA

Vorige maand rapporteerde Cointelegraph over betalingsbedrijf Square, een bedrijf dat DCA-aankopen mogelijk maakt voor Bitcoin en eigendom is van Twitter CEO Jack Dorsey. De cijfers van de specifieke rekenhulp dcaBTC gaven aan dat een wekelijkse aankoop van $10, voor de afgelopen drie jaar, een rendement van 65% zou hebben opgeleverd.

Bron: dcaBTC

Alternatieve timeframes bieden vergelijkbare aantrekkelijke resultaten. Het kwartaalrendement voor Bitcoin in Q2 alleen al is boven de 50% uitgekomen en overtreft daarmee met gemak de 7,2% van goud en de 20,8% van de S&P 500. Tevens maakt het YTD rendement van 34% Bitcoin tot de best presterende macro-asset.

Om DCA nog makkelijk te maken heeft Square een Auto Invest functie gelanceerd. Het bedrijf zei het volgende over deze functie:

“Auto Invest kunt u instellen en vergeten door dollar cost averaging, wat een beleggingsterm is voor het regelmatig kopen van kleine bedragen in de loop van de tijd. Door aankopen uit te spreiden, kunt u de impact van marktschommelingen minimaliseren.”

Pas jij al DCA toe? Laat het ons weten op onze socials!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN