Riot Blockchain

Mede-oprichter van Twitch lanceert NFT-marktplaats Fractal

Justin Kan, de mede-oprichter van de livestreaming-service voor videogames Twitch, en andere ondernemers in de game-industrie hebben aangekondigd dat zij een op Solana (SOL) gebaseerde marktplaats – die is ontworpen voor non-fungible tokens (NFT’s) voor gaming, genaamd Fractal – gaan lanceren.

Fractal zal fungeren als een primaire markt, waarin gamingbedrijven nieuwe producten voor fans kunnen droppen, evenals een secundaire markt waar gebruikers hun NFT’s aan elkaar kunnen verkopen. Het Fractal-team hoopt ook nieuwe use-cases voor NFT’s in gaming te ontwikkelen, schreef Kan in een Medium-bericht. Hij ging verder met:

“Terwijl spelers de waarde van items in gecentraliseerde games al heel lang erkennen, zullen wanneer gamebedrijven blijvende duurzaamheid creëren buiten hun games door hun in-game activa NFT’s op een blockchain te maken, enorme hoeveelheden aan waarde worden ontgrendeld voor spelers en gaming-ecosystemen. Voor spelers betekent dit dat ze echt de waarde van hun in-game werk kunnen bezitten: items die ze bezitten, kunnen gekocht, verhandelbaar of verkoopbaar zijn. Voor gamebedrijven worden hun in-game-activa permanente platforms waarop andere ontwikkelaars ervaringen kunnen bouwen.”

Het persbericht beschreef Fractal als een marktplaats voor gaming-NFT’s en gaf aan dat de missie van het platform is om “een ​​open platform te creëren voor de gratis uitwisseling van digitale goederen”. Het vervolgde met:

“We doen dat door samen te werken met de beste gamingbedrijven die NFT’s lanceren en tools bouwen waarmee ze hun klanten op grote schaal kunnen bereiken. We hebben een opwindend lanceringsplan gepland staan die we binnenkort zullen lanceren. We zijn een samenwerking aangegaan met gamestudio’s met een diepgaande game-bouwervaring.”

Andere oprichters van Fractal zijn Robin Chan, die een mobiel gamingbedrijf oprichtte met de naam XPD Media en de game-ontwikkelingsgigant Zynga, en Mike Angell, die eerder bij de firma’s Fast en Shopify werkte.

De belangstelling van beleggers voor blockchain-gaming is de afgelopen maanden snel gegroeid met bedrijven zoals CoinFund en Multicoin Capital die op blockchain gebaseerde gaming-startups financieren. Zelfs het populaire NFT-project Bored Ape Yacht Club zal naar verwachting in het tweede kwartaal van volgend jaar een op blockchain gebaseerde game hebben via een samenwerking met Animoca Brands.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN