Bloomberg’s Mike McGlone bullish op Bitcoin en Ethereum in 2022

Bloomberg Intelligence-analist Mike McGlone is optimistisch over de vooruitzichten voor Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) in 2022 en zegt dat “deflatoire krachten” de cryptoassets naar nieuwe prijshoogten zullen brengen.

In een tweet die op donderdag (9 december) werd gepubliceerd, publiceerde McGlone, de senior grondstoffenstrateeg van Bloomberg, zijn voorspelling voor het komende jaar, waarin hij zei dat het goed zou zijn voor zowel Bitcoin als goud als waardeopslagactiva die profiteren van hun positie als hedges. McGlone wees op een piek in grondstoffen en het dalende rendement op de lange Amerikaanse staatsobligaties als katalysatoren voor het doen herleven van “deflatoire krachten” in 2022, wat zou resulteren in hogere prijzen voor Bitcoin en goud.

De Bloomberg-analist gaf een voorlopige prijsvoorspelling van $100.000 voor BTC, $50 voor olie en $2.000 voor goud. Hij tweette het volgende:

“$100.000 #Bitcoin, $50 olie, $2.000 goud? Vooruitzichten voor 2022 in 5 grafieken – Grondstoffen met pieken en het dalende rendement op de lange staatsobligaties wijzen op het risico van een heropleving van de deflatoire krachten in 2022, met positieve gevolgen voor Bitcoin en goud.”

McGlone’s tweet volgde op een eerder bericht (verzonden op 3 december), waarin een mogelijke deflatoire koers voor de economie volgend jaar werd geschetst. Hij merkte op dat de prijzen van ruwe olie vergelijkbaar waren met die van vlak voor de wereldwijde financiële crisis van 2008. Hij tweette:

“Zal 2022 de grote deflatie zien? Commodity rally kan worden genezen – Commodities lopen een groter risico om terug te vallen op een hogere prijs, waardoor het patroon sinds de financiële crisis wordt hervat. Verzwakking van de rente op Amerikaanse obligaties zou een vroege indicator kunnen zijn. Ruwe olie heeft misschien zijn hoogtepunt bereikt.”


McGlone publiceerde ook zijn decembereditie van Bloomberg’s Global Cryptocurrency Outlook, waarin hij zowel voor Bitcoin als voor Ethereum een ​​bullish outlook hield. Hij zei dat de toenemende vraag in het licht van het afnemende aanbod Ethereum heeft gepositioneerd in het “epicentrum” van de digitalisering van financiën en geld.

Volgens McGlone worden geldmanagers nu geconfronteerd met “grotere risico’s” door portefeuilles zonder crypto te blijven hebben, wat aantoont dat Bloomberg’s Crypto-index sinds 2019 met 1200% is gestegen versus 90% voor de S&P 500:

“In het verleden behaalde resultaten zijn geen indicator voor toekomstige resultaten, maar wanneer een nieuwe activaklasse beter presteert dan de gevestigde exploitanten, hebben tegenstanders weinig andere keuze dan mee te doen. We zien dat dit proces een primaire rol speelt in 2022, aangezien geldbeheerders grotere risico’s kunnen lopen als ze doorgaan met hebben geen portefeuilletoewijzingen aan crypto’s.“

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!