Visa

Visa lanceert adviesdienst voor Bitcoin en cryptocurrencies

We weten al langer dat betaalgigant Visa erg geïnteresseerd is in de cryptocurrency-markt. Het bedrijf heeft dit echter nogmaals bevestigd door een adviesdienst over Bitcoin (BTC) en cryptocurrencies voor zijn institutionele klanten te lanceren, waarmee het banken, fintech-bedrijven en retailers zal adviseren die Bitcoin-services willen implementeren. Een CNBC-rapport gaf het volgende aan:

“Visa hoopt dat zijn crypto-adviesbureau kan helpen de acceptatie van Bitcoin verder te mainstreamen. Net als rivaal Mastercard ziet de creditcardgigant cryptocurrencies als een belangrijke groeimogelijkheid, aangezien het zich uitbreidt naar gebieden die verder gaan dan kaartbetalingen.”

De adviesdienst zal naar verluidt worden ondergebracht in de advies- en analysedivisie. Nikola Plecas, de Europese leider op het gebied van cryptocurrency, vertelde aan CNBC dat het bedrijf Bitcoin en cryptocurrencies ziet als een “enorme nieuwe verticale en groeimogelijkheid”, eraan toevoegend dat Visa “zich zal blijven concentreren op de groei van deze kans in de toekomst.”

Nieuw onderzoek vanuit Visa

Visa is zoals gezegd de laatste tijd erg druk bezig in de crypto-markt. Zo publiceerde het woensdag ook een onderzoekspaper over de houding van consumenten ten opzichte van en het gebruik van BTC. Het onderzoek, uitgevoerd in samenwerking met marketingservicebedrijf LRW, ondervroeg meer dan 6.000 mensen wereldwijd en onthulde dat 94% van hen op de hoogte is van cryptocurrency. Daarentegen heeft ongeveer een derde het gebruikt.

Uit het onderzoek bleek ook dat 18% van de respondenten het komende jaar waarschijnlijk of zeer waarschijnlijk van primaire bank zou veranderen naar een bank die Bitcoin-gerelateerde diensten aanbiedt. In opkomende markten steeg dat aantal tot 24%, terwijl 40% van degenen die al Bitcoin of cryptocurrencies bezitten, zei dat ze een vergelijkbare stap zouden zetten.

Visa’s hoofd cryptocurrency, Cuy Sheffield, vertelde Yahoo Finance dat het betalingsbedrijf denkt dat er een “diepe consumentenvraag” is naar Bitcoin en cryptocurrency. Elke financiële instelling zou een specifieke strategie voor de ruimte moeten hebben, zei hij. Sheffield legde uit dat dit de belangrijkste reden was waarom ze het team voor adviesdiensten hebben opgericht.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN