Chainlink trekt voormalig CEO van Google aan als adviseur

Oracle-infrastructuurprovider Chainlink Labs, die verantwoordelijk is voor het activeren en beveiligen van meer dan $80 miljard aan waarde die is vergrendeld in verschillende blockchains, heeft een voormalig CEO van Google aan weten te trekken als strategisch adviseur, namelijk Eric Schmidt. Sergey Nazarov, mede-oprichter van Chainlink, zei in een verklaring:

“Eric’s ervaring en inzichten met betrekking tot het bouwen van wereldwijde softwareplatforms voor innovatie van de volgende generatie zullen van onschatbare waarde zijn als we ontwikkelaars en instellingen helpen een nieuw tijdperk van economische rechtvaardigheid en transparantie in te luiden.”

Schmidt reageerde ook op het nieuws. Hij gaf het volgende aan:

“De lancering van blockchains en smart contracts heeft een enorm potentieel aangetoond voor het bouwen van nieuwe bedrijfsmodellen, maar het is duidelijk geworden dat een van de grootste voordelen van blockchain – een gebrek aan verbinding met de wereld buiten zichzelf – ook de grootste uitdaging is.”

Schmidt was van 2001 tot 2011 de CEO van Google en stond aan het roer van de IPO van het bedrijf in 2004, met een waardering van $24 miljard. Tegenwoordig hebben de alomtegenwoordige Web2-apps van het bedrijf, zoals Gmail, Google Maps, Chrome en YouTube, in 2020 een recordbedrag van $181 miljard aan inkomsten gegenereerd.

Schmidt is momenteel mede-oprichter van Schmidt Futures en voorzitter van onder meer het Broad Institute of MIT en Harvard. Hij heeft onlangs tevens een boek geschreven, “The Age of AI: And Our Human Future”, samen met de voormalige Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Henry A. Kissinger en computerwetenschapper Daniel Huttenlocher. Chainlink gaf tevens aan dat zijn benoeming los staat van zijn eerdere werk bij Google.

Chainlink is een blockchain oracle, die van cruciaal belang is voor het functioneren van veel smart contracts, vooral wanneer ze toegang moeten krijgen tot off-chain gegevens en systemen. Chainlink verzamelt dergelijke gegevens uit de echte wereld en maakt deze beschikbaar voor de logica in op blockchain gebaseerde smart contracts.

Dankzij de samenwerking van Chainlink met het Public Datasets-programma van Google Cloud kunnen weergegevens bijvoorbeeld rechtstreeks beschikbaar zijn voor opkomende Web3-kapitaalmarkten, volgens een blogpost die eerder dit jaar door Google Cloud werd gepubliceerd.

Chainlink heeft zichzelf tevens blockchain-agnostisch genoemd en heeft het Cross-Chain Interoperability Protocol (CCIP) aangekondigd om een ​​universele, open standaard te bieden voor programma-acties van ontwikkelaars in een multi-blockchain-ecosysteem.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!