Bitcoin nieuws

Bitcoin koers moet dit niveau weten te behouden, aldus analist

De veel gevolgde cryptocurrency-analist Justin Bennett heeft onlangs aan zijn bijna 90.000 Twitter-volgers aangegeven hoe Bitcoin (BTC), en de cryptomarkt in het algemeen, kan herstellen van een plotselinge correctie die bijna $400 miljard van zijn marktkapitalisatie heeft doen verdwijnen.

De Bitcoin koers daalde gisteren met ongeveer 10%, van $66.700 tot ongeveer $60.280. Volgens gegevens van CoinGlass werden meer dan $882.000.000 aan liquidaties geactiveerd in een tijdsbestek van 24 uur, waardoor de rest van de markt mee naar beneden ging.

Als gevolg van deze flinke daling, vertelde Bennett zijn volgers dat als Bitcoin het niveau van $60.000 verliest, er een verdere duik naar $53.000 op tafel ligt. Hij tweette het volgende:

“Het lijkt erop dat de BTC bearish engulfing candle van gisteren een teken was. Ik weet niet zeker of we hier nog niet uit zijn, maar er is veel ondersteuning rond de $60.000. Ik kijk naar $55.000, tenzij Bitcoin $63.300 kan terugvorderen.”

Hij ging echter verder met:

“Bitcoin is 12% lager dan zijn hoogste punt ooit. 12%! Toch doen mensen alsof het voorbij is. Klinkt bekend? 20-30% pullbacks zijn routine. Ze zijn gezond. Jij moet doen wat je wilt doen, maar ik zal hier de dips kopen.”

Om de toestand van de cryptomarkten te meten, keek Bennett tevens naar de Amerikaanse dollar index (DXY), die de USD vergelijkt met een mand met andere grote fiat-valuta’s. Over het algemeen kan een zwakkere US-dollar vaak duiden op hogere prijzen in veel activa, terwijl een sterke dollar koers kan duiden op dalende prijzen.

Toen hij naar de index keek, gaf Bennett aan dat DXY in een groot stijgend kanaal zit. Helemaal bovenaan het kanaal suggereerde hij dat DXY zich op een weerstandsniveau bevindt en terug zou kunnen keren. Hij tweette:

“DXY heeft zojuist een weerstand van 95,80 getest. Sluit nu de dag weer onder de 95,50 af.”

De cryptocurrency-analist heeft eerder een kelderende USD aangehaald voor een potentiële katalysator die Bitcoin, en de rest van de crypto-markt, zou kunnen laten stijgen. Dit zou deze keer ook weer kunnen gebeuren.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN