Cointelegraph Facebook

Mark Zuckerberg deelt zijn visie op de metaverse

Zoals jullie allemaal wel hebben meegekregen, is Facebook onlangs gerebrand naar Meta. Nu heeft de CEO van het bedrijf, Mark Zuckerberg, echter gereageerd op de nieuwe visie van Meta. Hij gaf aan dat hij zijn ogen gericht heeft op het grote geheel; een meer gedecentraliseerde en interoperabele metaverse waarmee gebruikers in de virtuele wereld hun ideeën zonder enige barrière kunnen creëren, verdienen en delen.

Eerder deze week zei de 37-jarige CEO dat het idee voor een metaverse al op jonge leeftijd geboren was. Hoewel het idee al ter discussie stond voordat hij in 2004 Facebook oprichtte, heeft het bedrijf nu pas besloten om vol op het idee in te zetten en het tot leven te brengen. Zuckerberg zei het volgende:

“Ik denk dat het op een bepaald niveau altijd duidelijk was dat dit de ultieme droom van een digitale sociale ervaring zou zijn. We begonnen hier ongeveer zeven jaar geleden met het bedrijf aan te werken en het oculus-team voegde zich bij ons.”

Zuckerberg uitte tevens zijn goedkeuring en steun voor de hele blockchain-sector en cryptocurrencies, waarvan hij denkt dat de markt nog steeds in zijn kinderschoenen staat. Hij zei:

“Ik ben erg optimistisch over crypto en web 3.0 en die hele algemene richting, ik denk dat het nog vroeg is in vergelijking met wat het in zijn volle potentieel zal zijn.”

Interoperabiliteit, eigendom en lage kosten staan ​​centraal

De metaverse van Meta zal een vriendelijke omgeving creëren voor NFT-makers en andere bouwers om hun eigen paden uit te stippelen. Bovendien hebben ze toegang tot alle tools die ze nodig hebben om aan hun projecten te werken en met elkaar te communiceren, zonder enige barrière.

Volgens Zuckerberg, belooft de metaverse een “veel interoperabeler” systeem, “waar je een soort van je identiteit, je expressie en je avatar en je spullen hebt en je ze tussen verschillende ervaringen kunt brengen.”

Hij merkte ook op dat met een dergelijke interoperabiliteit de problemen waarmee de makers-ecosystemen momenteel worden geconfronteerd, zoals de hoge kosten van het minten van NFT’s en het verkopen ervan op verschillende blockchain-netwerken, zullen worden uitgefaseerd, waardoor kopers en verkopers het eens kunnen worden over hun eigen prijzen.

Meta’s interesse in crypto is duidelijk

Zoals gezegd heeft Facebook afgelopen donderdag het bedrijf omgedoopt tot Meta, een bedrijf dat erop gericht is “de metaverse tot leven te brengen en mensen te helpen verbinding te maken, gemeenschappen te vinden en bedrijven te laten groeien.” Mark kondigde ook nieuwe tools aan die makers zullen helpen bouwen voor de metaverse, waaronder Presence Platform en een fonds van $150 miljoen om de volgende generatie metaverse makers op te leiden.

Als onderdeel van de grotere groei van de metaverse lanceerde Facebook (nu Meta) vorige maand ook zijn digitale portemonnee, Novi, in sommige delen van de VS en Guatemala, die zich momenteel in de pilotfase bevindt. De plannen van het bedrijf om zijn eigen digitale valuta te lanceren, Diem, is sindsdien echter uitgesteld na bezorgdheid en onderzoek door Amerikaanse regelgevers die van mening zijn dat het meer kwaad dan goed zou kunnen doen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN