Ubisoft blockchain

Ubisoft wil belangrijke speler worden op het gebied van blockchain-gaming

De gaminggigant Ubisoft – die verantwoordelijk is voor het maken van populaire franchisegames zoals Assassin’s Creed, Far Cry en For Honor – organiseerde deze week zijn Q2-inkomstenoproep, waar blockchain een belangrijk onderwerp van discussie was. De CEO, Yves Guillemot, maakte de intenties van het bedrijf duidelijk voor investeringen in en adoptie van blockchain-gecentreerde gamingbedrijven op het platform.

De toekomstige blockchain-ambities van Ubisoft werden zowel in de release van de inkomsten als een paar keer tijdens de oproep genoemd. Zoals opgemerkt in het persbericht, financiert Ubisoft blockchain-gamingbedrijf Animoca Brands, dat zichzelf op zijn website adverteert als “de wereldleider in merkgebonden blockchain-gaming”.

Animoca’s huidige projecten omvatten Revv Motorsport, Revv Racing en de aankomende game Formula E: High Voltage, die allemaal dezelfde token genaamd “REVV” ​​gebruiken om spelers in staat te stellen digitale activa te “bezitten” en NFT-in-game-items te verzamelen. Het heeft ook een spel genaamd The Sandbox, een virtuele wereld vol NFT’s genaamd “Sand”.

Naast de financiering van Animoca, is Ubisoft één van de oprichters van de Blockchain Game Alliance en heeft het de technologie in het algemeen sinds de vroege ontwikkeling verkend. Daarnaast werd het bedrijf in april een validatornode op het Tezos-netwerk en een exploitant van kanaalnodes op het Aleph.im-netwerk. CFO Frédérick Duguet noemde blockchain tevens een “revolutie” tijdens de oproep. Hij ging verder met:

“Blockchain zal meer play-to-earn mogelijk maken, waardoor meer spelers daadwerkelijk content kunnen verdienen, eigen content, en we denken dat het de industrie behoorlijk zal laten groeien. We hebben met veel kleine bedrijven gewerkt die op blockchain gaan en we beginnen een goede knowhow te krijgen over hoe dit de industrie kan beïnvloeden, en we willen hier een van de belangrijkste spelers in zijn.”

De stap van Ubisoft is opvallend te noemen, aangezien collega-gamingbedrijf Valve onlangs de reguliere krantenkoppen haalde vanwege het verbod op alle crypto-, blockchain- en non-fungible token (NFT) -games en -content van zijn Steam-marktplaats, en verklaarde dat het van mening was dat de activa geen intrinsieke waarde hebben.

Als reactie op dit verbod heeft de digitale belangengroep Fight for the Future – ondersteund door de Blockchain Game Alliance, Enjin en 26 andere blockchain-gameprojecten – een open brief gepubliceerd waarin het bedrijf wordt opgeroepen om zijn besluit terug te draaien.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN