Visa

Visa wil met nieuwe samenwerking zich concentreren op NFT’s

De betaalgigant Visa is sinds de aankoop van een CryptoPunk op 23 augustus 2021 verder blijven gaan in de NFT-ruimte. Het is namelijk duidelijk geworden dat het bedrijf besloten heeft om samen te gaan werken met honkbalveteraan en NFT-artiest, Micha Johnson. De vice president van Visa, Cuy Sheffield, zei het volgende op Twitter:

“Ik ben ongelooflijk enthousiast dat Visa samenwerkt met Micah Johnson om een ​​nieuw programma te bouwen dat is gericht op hoe we makers kunnen helpen NFT’s te gebruiken om deel te nemen aan digitale handel.”

Hij ging verder met:

“We geloven dat we aan het begin staan ​​van een digitale renaissance in de wereld van kunst en contentcreatie – een bloeiend ecosysteem van kunstenaars, muzikanten, schrijvers, fotografen en curatoren die gemeenschappen bouwen op het snijvlak van cultuur en commercie.”

Micah Johnson is een Amerikaanse voormalig professioneel honkbalspeler en artiest. Hij speelde in de Major League Baseball voor de Chicago White Sox, Los Angeles Dodgers en Atlanta Braves. Hij besloot in 2018 echter zijn handschoenen op te hangen en zich te concentreren op het maken van kunst. Johnson sprak op Twitter over zijn overgang van sport naar kunst:

“Toen ik in 2018 stopte met honkbal, was ik doodsbang. Ik had geen plek om mijn werk te verkopen en geen werkervaring. De NFT-gemeenschap opende hun armen en liet me zien wat er mogelijk was en die liefde is iets dat me altijd zal bijblijven.”

Johnson is momenteel de maker van Aku Inc., een multicultureel, entertainment- en mediabedrijf dat de volgende generatie dromers wil inspireren door middel van representatie en story-telling. Het bedrijf heeft plannen om een ​​film, play-to-earn gaming en een educatief platform te lanceren dat gericht is op allochtone studenten.

Ook is er een NFT-collectie die sinds het begin van het jaar in een 10-delige serie is uitgebracht. Aku Inc. heeft tevens plannen om een ​​AKU-token toe te voegen dat volgens hun website de komende jaren de basis moet vormen voor het Aku-ecosysteem.

De samenwerking tussen Visa en Johnson is bedoeld om makers te helpen NFT’s te begrijpen en hen in staat te stellen digitale goederen te produceren en verkopen op openbare blockchains. Na voltooiing van een open aanvraagproces, selecteert Visa een klasse van makers om contact te maken met zijn bestaande betalingspartners en hen te helpen navigeren tussen traditionele betalingswegen en cryptocurrencies.

Visa hoopt dat Johnson een belangrijke medewerker zal zijn bij het uitbouwen van het programma en ervoor zorgt dat het zinvolle waarde toevoegt aan de volgende golf van makers van content. Het zei het volgende hierover:

“We zullen deze kleine groep sponsoren en adviserende diensten leveren om door de wereld van zowel crypto- als traditionele betalingsinfrastructuur te navigeren. We zullen ook proberen betekenisvolle relaties te onderhouden tussen makers en Visa’s netwerk van betalingspartners, die makers kunnen helpen een nieuw publiek te bereiken en hun bedrijf te laten groeien.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN