Elke dag komen er 10 cryptocurrencies op de markt

Als we momenteel een kijkje nemen op websites zoals CoinMarketCap of CoinGecko, kunnen we duidelijk zien dat er momenteel veel meer cryptocurrencies zijn dan in 2017. Het aantal bestaande cryptocurrencies heeft onlangs zelfs de 12.000 overschreden.

Door dit grote aantal cryptocurrencies kan het voor de nieuwe investeerder erg lastig zijn om erachter te komen welke projecten legitiem zijn en welke scams zijn. Het is echter duidelijk geworden dat dit met de dag lastiger zal worden, aangezien er gemiddeld 10 cryptocurrencies per dag bij komen.

Zo waren er vorig jaar nog ‘maar’ 7.100 munten die geregistreerd waren op CoinMarketCap. Momenteel zijn dit er dus ruim 12.000, wat betekent dat er alleen al in de afgelopen 12 maanden ten minste 4.900 nieuwe digitale activa op de site toegevoegd zijn.

Dit vertegenwoordigt de grootste stijging op jaarbasis van het absolute aantal cryptocurrencies sinds de oprichting van Bitcoin. Gedurende deze tijd behaalde de digitale activa-industrie een totale marktkapitalisatie van meer dan $2 biljoen.

Hoe komt dit?

De belangstelling voor het maken van cryptocurrencies wordt grotendeels gedreven door de prijsstijgingen van Bitcoin in het afgelopen jaar, evenals de toenemende institutionele betrokkenheid bij de ruimte.

Maak nu een account aan op de grootste cryptocurrency exchange Binance en ontvang 10% handelskorting!

Terwijl bekende namen als Elon Musk en Jack Dorsey hun steun toonden voor de industrie en haar mogelijkheden, blijven zowel creatieve als financiële redenen de de hoofdmoot om de markt te betreden. Dit versterkt de markt verder en inspireert ontwikkelaars om aan hun eigen cryptocurrencies te werken om te voorkomen dat ze potentiële winsten mislopen.

Bovendien hebben digitale activa veel belangstelling gekregen als activaklasse om zich in te dekken tegen inflatie, vooral tijdens de economische crisis die is ontstaan ​​door de uitbraak van het coronavirus. Terwijl in september 2020 de aandelenmarkten kelderden, hielden cryptocurrencies ovr het algemeen hun waarde. Dit heeft mogelijk nog meer makers geïnspireerd om te gaan beleggen en ontwikkelen in de opkomende activaklasse.

Is dit echter wel een goede zaak?

Door toegenomen interesse en technologische ontwikkeling die cruciaal is voor de groei van de crypto-industrie, kan een steeds groter aantal munten contraproductief of zelfs gevaarlijk zijn.

SEC-voorzitter Gary Gensler is bijvoorbeeld alleen maar sceptischer over de markt vanwege het enorme aantal bestaande tokens. Hij erkent dat er geen ruimte is voor duizenden verschillende valuta’s en is van plan de sector verder te reguleren om investeerders te beschermen voordat sommige onvermijdelijk instorten.

Veel van deze tokens lijken inderdaad gevaarlijke investeringen, zo niet regelrechte oplichting. Alleen in de eerste helft van 2021 ging meer dan $25 miljoen verloren aan crypto-zwendel onder Australiërs. Dit wil zeggen dat de cijfers over de gehele wereld enorm zullen zijn.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!