VanEck lanceert Solana, Polkadot en TRON ETN’s

VanEck, de wereldwijde investeringsmanager en ETF-uitgever, heeft naar verluidt besloten om Solana (SOL), Polkadot (DOT) en Tron (TRX) ETN’s te lanceren op Xetra van Deutsche Boerse. Dit duidt op de groeiende institutionele interesse in zogenaamde ‘Ethereum killers’.

VanEck is een gigant in de ETF- en ETN-ruimte zijn groeiende interesse in de cryptomarkt zal de acceptatie van cryptocurrencies alleen maar verder stimuleren. De vermogensbeheerder was een van de eersten die in 2017 een aanvraag indiende voor een Bitcoin ETF voor de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en heeft momenteel twee Bitcoin ETF-voorstellen in behandeling bij de SEC. De eerste indiening, indien goedgekeurd, zou directe investeringen in Bitcoin bieden, terwijl de Bitcoin Strategy ETF-indiening belooft investeringsmogelijkheden via Bitcoin Futures te bieden.

VanEck zei dat de beslissing om voor de drie smart contract-platformen te kiezen was gebaseerd op het volgende:

“Smart contract-platformen zijn programma’s die zijn opgeslagen op een blockchain en wordt automatisch uitgevoerd wanneer aan vooraf gedefinieerde voorwaarden wordt voldaan. Ze hebben bijvoorbeeld verbeterde contractprocessen en volledig nieuwe businessmodellen mogelijk maken. U kunt bijvoorbeeld: workflows automatiseren en vooraf gedefinieerde acties activeren, zonder tussenkomst van een tussenpersoon of verspilling tijd. Het bekendste voorbeeld van zo’n platform is Ethereum met zijn geïntegreerde cryptocurrency Ether. Ethereum blijft groeien in populariteit, maar jongere platforms bieden ook veel voordelen, zoals lagere transactiekosten of snellere processen.”

De CEO van VanEck Europa, Martijn Rozemuller, zei het volgende over de nieuwe toevoegingen:

“Ethereum en Bitcoin, als de twee grootste cryptocurrencies, zijn weliswaar sterk ingeburgerd in de markt. Vanwege hun lage correlatie met andere activaklassen vertegenwoordigen ze ook goede mogelijkheden om de portefeuille te diversifiëren. Maar de markt blijft in beweging: In totaal zijn er ongeveer 10.000 verschillende cryptocurrencies en niemand weet welke het belangrijkste in de komende tien jaar zullen worden.”

Vervolgens trok Rozemuller parallellen met de markt voor mobiele telefonie:

“Wie zou in de jaren 90 gedacht hebben dat bijvoorbeeld Nokia en Blackberry ooit zo’n marktaandeel zouden verliezen? Beleggers moeten daarom de mogelijkheid krijgen om breed te investeren in digitale activa ook. Daar gaan we nu mee aan de slag.”

De meest opvallende van de nieuwe toevoegingen is echter Solana, aangezien het een vrij nieuw project is die de afgelopen twee maanden fenomenaal is gestegen. De munt wist keer op keer nieuwe all-time highs te bereiken. De altcoin steeg met bijna 7X vanaf augustus en steeg van iets minder dan $35 naar een nieuwe ATH van meer dan $210. Hierover zei Ramnik Arora, Head of Product bij FTX, het volgende:

“Solana is opmerkelijk gegroeid en is een institutioneel belegbaar bezit geworden. We hebben veel zin in VanEck’s Solana ETN-lancering die zorgt voor een betere toegang tot en meer deelname aan het Solana ecosysteem.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!