Craig Wright Satoshi Nakamoto

Twee BitConnect-promotors treffen schikking van $3,7 miljoen

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft een schikking getroffen met twee vermeende promotors van de alom bekende cryptocurrency-scam BitConnect. De promotors stemde ermee in om meer dan $3,7 miljoen aan terugbetalingen en rente te betalen. Ze moeten ook 190 BTC verbeuren aan de toezichthouder, ter waarde van $8,9 miljoen tegen huidige prijzen.

Bitconnect, dat actief was tussen januari 2017 en januari 2018, was na zijn ICO één van de grootste successen in de wereld van cryptocurrencies. Het project zou naar verluidt echter een netwerk van promotors hebben gebruikt om voor $2 miljard aan niet-geregistreerde effecten te verkopen. Promotors ontvingen commissies, vergelijkbaar met multilevel marketingcontractanten, voor het werven van investeerders. Verschillende marktwaarnemers hadden beleggers dan ook gewaarschuwd om niet te investeren in wat zij omschrijven als een Ponzi-scheme. Het project is begin 2018 dan ook stopgezet.

In haar persbericht onthulde de SEC dat het zuidelijke district van New York op 13 augustus een vonnis had geveld tegen Michael Noble, ook bekend als Michael Crypto, en zijn partner in crime, Joshua Jeppesen, voor hun betrokkenheid bij BitConnect. De rechtbank sprak ook een eindvonnis uit tegen Laura Mascola als gedaagde.

De SEC had Noble aangeklaagd in verband met het naar verluidt promoten van BitConnect en het verkopen van effecten in zijn uitleenprogramma van juni 2017 tot januari 2018. De financiële waakhond beweerde dat Noble de effecten had verkocht zonder zich bij de commissie te registreren en zonder te zijn geregistreerd als broker-dealer.

Jeppesen werd op zijn beurt ervan beschuldigd een schakel te zijn geweest tussen BitConnect en promotors en het bedrijf te vertegenwoordigen op evenementen, terwijl Mascola bepaalde opbrengsten zou hebben ontvangen van de BitConnect-activiteiten van Jeppesen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN