MicroStrategy koopt bijna 4.000 BTC voor $177 miljoen

Oprichter en CEO van het beursgenoteerde technologiebedrijf MicroStrategy, Michael Saylor, plaatste vandaag een tweet waarin hij zei dat het bedrijf 3.907 extra Bitcoins heeft gekocht. Deze aankoop kostte hen $177 miljoen in contanten. Dit betekent dat het bedrijf een gemiddelde prijs $45.294 per BTC betaald heeft.

Hij gaf tevens aan dat het bedrijf momenteel 108.992 Bitcoin vasthoudt, wat momenteel ongeveer $2,918 miljard waard is en gekocht is voor een gemiddelde prijs van $26.769 per BTC.

MicroStrategy is momenteel het grootste onafhankelijke beursgenoteerde business intelligence-bedrijf met het toonaangevende enterprise analytics-platform. Meer nog, MicroStrategy heeft een enorme Bitcoin-aankoop-drang gehad. Het bedrijf beweert zelfs dat 2021 het grote jaar zal zijn voor Bitcoin. De Bitcoin-aankoop van MicroStrategy begon in december 2020 met een eerste BTC-aankoop van $650 miljoen.

De nieuwste ontwikkeling is een bewijs van de optimistische houding van het bedrijf ten opzichte van de koningsmunt. Dit komt echter niet als een verrassing, aangezien de oprichter en CEO van het bedrijf in juli nog opmerkte dat zijn bedrijf meer Bitcoin zou verwerven ondanks de fikse daling dat in het tweede kwartaal van 2021 werd geregistreerd.

Ook zei Saylor eerder dat hij niet onder druk zal worden gezet om zijn persoonlijke Bitcoin of de BTC-voorraad van het bedrijf te verkopen, zelfs als de waarde van de cryptocurrency keldert.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!