Bitcoin $10.000

MicroStrategy heeft vandaag 29.646 BTC gekocht voor $650 miljoen

Het op Nasdaq genoteerde miljardenbedrijf, MicroStrategy, heeft aangekondigd dat het wederom een grote aankoop gedaan heeft van Bitcoin (BTC). Het bedrijf heeft vandaag 29.646 BTC gekocht voor $650 miljoen, wat het totale Bitcoin-bezit van het bedrijf op 70.470 BTC brengt, met een waarde van meer dan $1,6 miljard.

Na de gigantische aankoop van het bedrijf, dook de CEO, Michael Saylor, op Twitter om het nieuws te melden:

“Microstrategy heeft 29.646 extra Bitcoins gekocht voor $650 miljoen tegen een gemiddelde prijs van $21.925 per Bitcoin met een totaal van 70.470 Bitcoins, die gekocht zijn voor $1,125 miljard tegen een gemiddelde prijs van $15.964 per Bitcoin.”

Hij vervolgde met:

“De vandaag aangekondigde acquisitie van extra Bitcoins bevestigt opnieuw onze overtuiging dat Bitcoin, als ‘s werelds meest gebruikte cryptocurrency, een betrouwbare waardeopslag is.”

In een reactie op de laatste Bitcoin-aankoop van zijn bedrijf zei de CFO van MicroStrategy, Phong Le, het volgende:

“Het bedrijf blijft geloven dat Bitcoin de mogelijkheid biedt voor een beter rendement en de waarde van ons kapitaal in de loop van de tijd behoudt in vergelijking met het aanhouden van contanten.”

Microstrategy is in augustus begonnen met het kopen van grote hoeveelheden Bitcoin via de institutionele service van Coinbase, waardoor de cryptocurrency zijn primaire reserve-asset is. Nadat het zijn eigen overtollige geld had uitgeput, haalde het bedrijf geld op door $650 miljoen aan converteerbare obligaties te verkopen om meer Bitcoin te kopen.

Saylor, die nu een fervent Bitcoin-voorstander is, probeerde tevens Elon Musk, CEO en oprichter van Tesla en SpaceX, dit weekend te overtuigen om miljarden dollars van Tesla’s fondsen naar Bitcoin te verplaatsen. Hij tweette het volgende naar Musk:

“Als u uw aandeelhouders een gunst van $100 miljard wilt bewijzen, converteer dan de $TSLA-balans van USD naar BTC. Andere bedrijven op de S&P 500 zouden uw voorbeeld volgen en na verloop van tijd zou het uitgroeien tot een gunst van $1 biljoen.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN