CryptoPunk NFT per ongeluk voor minder dan één cent aan Ethereum verkocht

Iemand heeft per ongeluk een CryptoPunk NFT, een digitaal verzamelobject, met een waarde van meer dan $69.000 voor minder dan één cent aan Ethereum (ETH) verkocht.

CryptoPunks werden in 2017 als een van de eerste NFT’s gelanceerd op de Ethereum blockchain. Er staan in totaal 10.000 unieke CryptoPunks met gepixelde gezichten van mensen, apen, zombies en buitenaardse wezens op de blockchain. De digitale verzamelobjecten waren destijds allemaal gratis beschikbaar en iedereen met een ETH wallet kon ze claimen.

Tegenwoordig zijn de digitale verzamelobjecten enorm populair en worden ze voor gigantische bedragen verkocht. Tot nu toe lijkt de gemiddelde prijs van een CryptoPunk ongeveer 75 Ethereum (circa $193.000) te zijn met ongeveer 57 verkopen.

Uit gegevens van CryptoPunks blijkt dat Punk 3860 is verkocht voor minder dan één cent. Dit is een mannelijke Punk met een sigaret, grote zonnebril, een schaduwbaard en een hanenkam. 

CryptoPunk 3860 werd voor het laatst op 29 juli verkocht voor $69.369. De koper heeft de NFT voor 52 ETH ($ 131.000) te koop aangeboden. Als iemand ervoor kiest om het voor die prijs te kopen, dan heeft de oorspronkelijke koper een winst van $74.000.

Persoon verliest 16 CryptoPunks door scammer

De mede-oprichter van NFT-videogame Hedgie verloor onlangs 16 CryptoPunks en een heleboel Ethereum, nadat hij door een scammer is aangevallen. Hij zei het volgende op Twitter:

“Ik verloor mijn punks en een heleboel ETH. Gisterenavond lag ik in bed, mijn geest was niet in staat om helder te denken en ik was gewoon aan het surfen. “Het gebeurde allemaal als een nare droom, het voelde bijna alsof ik gehypnotiseerd was.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!