Zuid-Koreaanse toezichthouder gaat 11 cryptocurrency-exchanges stopzetten

De belangrijkste financiële toezichthouder van Zuid-Korea, de Financial Services Commission (FSC), is naar verluidt van plan meerdere lokale cryptocurrency-exchanges te sluiten te midden van toenemend regelgevend toezicht. Volgens het lokale persbureau The Korea Herald, zal de FSC de activiteiten van ten minste 11 cryptocurrency-exchanges opschorten, in verband met illegale activiteiten en frauduleuze collectieve accounts. De FSC heeft de namen van de cryptocurrency-exchanges niet bekendgemaakt.

Zuid-Koreaanse cryptocurrency-exchanges moeten zich aan de nieuwste AML-richtlijnen houden die begin dit jaar zijn geïmplementeerd. Exchanges die legaal in het land willen opereren zijn hierdoor verplicht om zich officieel te registreren. De Koreaanse beurzen moeten vóór 24 september goedkeuring krijgen van de FSC. Cho Myeong-hee – congreslid van de People Power Party – zal echter proberen om deze periode te verlengen tot 24 december.

Meerdere exchanges in Zuid-Korea zetten hun activiteiten stop

Meerdere andere cryptocurrency-exchanges hebben hun activiteiten hebben opgeschort. De Lokale cryptocurrency exchange Bitsonic kondigde vrijdag in zijn officiële Telegram-kanaal aan dat het de activiteiten tijdelijk zou stopzetten, zodat het zijn servicesystemen kan vernieuwen.

“Zodra we klaar zijn met de vernieuwing, verwachten we het Information Security Management System te bereiken.”

Halverwege juli stopte Darlbit ook zijn activiteiten en vorige week kondigde CPDAX nog aan dat het zijn activiteiten per 1 september stopzet:

“Het is geen tijdelijke maar een permanente maatregel om zaken te sluiten. Degenen die cryptocurrencies op de rekening hebben, moeten deze vóór 31 augustus om 15.00 uur opnemen.”

Artikelen die je misschien ook leuk vindt:

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!