Zuid-Korea Cryptocurrencies

Zuid-Korea’s strengere crypto-voorschriften vermoorden de lokale markt

Enkele weken geleden stelde de Indiase regering een totaal verbod op cryptocurrencies voor, wat het bezit, de mining, de handel en de overdracht van cryptocurrencies effectief zou criminaliseren. Sindsdien hebben andere regeringen dit voorbeeld gevolgd door hun eigen regelgevingskaders te schetsen in de hoop de snelgroeiende industrie in te dammen.

Met name Zuid-Korea heeft strengere regels voor crypto-beurzen ingevoerd en een nieuwe wetgeving is dan ook aangenomen die beurzen verplicht om nalevingsaudits te ondergaan en klantgegevens te rapporteren. In een poging om het witwassen van geld en belastingfraude te bestrijden, zullen de regelgevende en wetshandhavingsinstanties in Korea alle cryptotransactiegegevens van serviceproviders eisen. Evenzo zijn cryptobedrijven in het land verplicht om strikte normen voor financiële boekhouding te volgen.

Hoewel dit noodzakelijk is, gaan deze strenge maatregelen ten koste van bedrijven, omdat ze gedwongen worden om de gestegen kosten op te nemen in overeenstemming met en uitgebreide Know Your Customer (KYC) -procedures. Zijn ironisch genoeg de implicaties ervan al volledig zichtbaar – zelfs voordat de wetten officieel zijn aangenomen.

Zo heeft de bekende cryptocurrency-beurs OKEx besloten zijn activiteiten in Korea stop te zetten, vanwege bezorgdheid over de regelgeving van het land voor cryptocurrency-serviceproviders die morgen van kracht zal worden. In een blogpost kondigde OKEx aan zijn gebruikers aan dat het op 6 april alle operaties zal stopzetten. Het waarschuwde dat de beurs niet verantwoordelijk zou zijn voor eventuele verliezen die worden geleden door gebruikers die hun fondsen vóór deze datum niet hebben teruggetrokken.

Een woordvoerder van OKEx legde aan Coindesk Korea de reden voor de sluiting uit en verklaarde dat de nieuwe anti-witwasregelgeving de lokale markt te moeilijk zou maken voor cryptobedrijven. Hij voegde eraan toe dat de beslissing ook te wijten was aan dunnere marges en lage winsten, die zouden zijn verergerd door de aanstaande wijzigingen in de regelgeving. Dit is waarschijnlijk het sentiment dat wordt gedeeld door beurzen die actief zijn in Zuid-Korea, aangezien zelfs Binance zijn activiteiten eerder dit jaar stopte vanwege lage handelsvolumes en afnemende liquiditeit.

Nu de belasting op crypto-kapitaal volgend jaar volledig van kracht wordt, is het zeker mogelijk dat de nieuwe regelgeving van Korea de het laatste zetje zal zijn – waardoor cryptocurrencies ontoegankelijk zullen worden voor het grote publiek in het land en de laatste van de resterende liquiditeit uitgeroeid wordt.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN