Bitcoin

Bitcoin koers ziet er op lange termijn nog steeds bullish uit

Het afgelopen weekend steeg de Bitcoin (BTC) koers boven het resistance niveau van $42.000. Bitcoin kon deze stijging echter niet voortzetten, waardoor we snel terugvielen tussen het $41.000 en $42.000 niveau. In deze nieuwe week begon Bitcoin een neerwaartse correctie. De koers daalde tot $39.251 en beweegt op het moment van schrijven rond $39.530.

De neerwaartse correctie op korte termijn was verwacht. Zo plaatste de bekende Nederlandse cryptocurrency analist Michael van de Poppe over een mogelijke terugval richting $36.000. Hij zei:

“Bitcoin volgt momenteel dit scenario, met een weekendbeweging. Als het rode gebied rond $40,5K verloren gaat, denk ik dat we een HL van ongeveer $36K zullen zoeken.”

Bitcoin koers

Ondanks dat de neerwaartse correctie op korte termijn werd verwacht bevinden de statistieken voor de lange termijn zich nog steeds in bullish territorium. De veelgevolgde cryptocurrency-handelaar Lark Davis zei onlangs dat BTC zijn weekly candle boven de 21-week exponential moving average had gesloten.

“Bitcoin sloot zojuist de weekly candle boven een lijn van belangrijke resistance en boven de EMA van 21 weken!”

Bitcoin koers

De bekende Nederlandse analist, PlanB, die bekend staat als de eerste die het stock-to-flow-model op Bitcoin toepast, zegt dat het populaire stock-to-flow-model nog steeds op schema ligt. Plan B plaatste de onderstaande grafiek en zei:

“Bitcoin juli closing prijs $41.490… BTC stuitert van de dieptepunten, als een uurwerk,”

Bitcoin

Het S2F-model is een formule dat in gaat op de huidige beschikbare voorraad (stock) en de hoeveelheid die ieder jaar geproduceerd wordt (flow). In wezen wordt de waarde van BTC door schaarste berekend en voorspeld.

Bitcoin koers op weg naar $700.000

Dan Morehead, oprichter van de Amerikaanse hedgefonds Pantera Capital, heeft zijn Bitcoin koersvoorspelling bijgewerkt en zei onlangs in een interview met Yahoo Finance dat hij denkt dat BTC richting $700.000 zal stijgen. Morehead zei vorig jaar nog dat hij verwacht dat de Bitcoin koers $100.000 zal bereiken.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN