NASDAQ

Robinhood kondigt beursnotering aan op Nasdaq

Het populaire handelsplatform Robinhood heeft de openingsprijs van zijn aandeel aangekondigd, die vandaag op Nasdaq zal debuteren. Robinhood kondigde aan dat de prijs van de eerste openbare aanbieding van 55.000.000 Klasse A-aandelen aan het publiek $38 per aandeel zal zijn. Dit resulteert in een netto-opbrengst van $1,89 miljard die naar Robinhood gaat. Robinhood voegde eraan toe dat 52.375.000 aandelen worden aangeboden door het handelsplatform zelf, terwijl 2.625.000 aandelen worden aangeboden door bestaande aandeelhouders, waarvan het geen opbrengst zal ontvangen.

Robinhood streeft naar een waardering rond de $35 miljard

De aandelen van Robinhood zullen vanaf vandaag worden verhandeld op de Nasdaq Global Select Market onder het tickersymbool ‘HOOD’, en naar verwachting worden de aandelen op 2 augustus gesloten. Volgens eerdere rapporten mikt Robinhood op een waardering van ongeveer $35 miljard. De aankondiging voegde eraan toe dat Goldman Sachs en J.P. Morgan optreden als gezamenlijke lead book-running managers voor het aanbod, terwijl Barclays, Citigroup en Wells Fargo Securities optreden als extra book-running managers.

Binance

Het handelsplatform richt zich op zijn crypto-aanbod

De populaire app voor aandelenhandel richt zich op zijn crypto-aanbod, met plannen om crypto-portemonneediensten aan gebruikers te bieden. Robinhood CEO Vlad Tenev verklaarde dat het bedrijf hard werkt om meer crypto-vriendelijke functies te implementeren.

Robinhood heeft het behoorlijk goed gedaan met zijn cryptocurrency-aanbod in 2021. Eerder dit jaar had het sinds begin 2021 al zes miljoen nieuwe gebruikers geregistreerd. Destijds onthulde het dat het aantal nieuwe maandelijkse klanten dat in 2021 van zijn cryptoplatform koopt was 15 keer het gemiddelde van 2020.

Verschillende op crypto gebaseerde bedrijven hebben de afgelopen tijd hun plannen aangekondigd om naar de beurs te gaan. Eerder dit jaar ging het in de Verenigde Staten gevestigde cryptobedrijf Coinbase naar de beurs via een directe notering op Nasdaq. Daarnaast gaf Binance CEO Changpeng Zhao onlangs aan dat de Amerikaanse tak van de beurs, Binance.US, mogelijk ook richting een openbare notering werkt.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN