Binance.US denkt na over een mogelijke beursgang

Binance.US – de in de Verenigde Staten gevestigde cryptocurrency-beurs die afzonderlijk van Binance opereert – heeft aangekondigd dat het aan het nadenken is over een openbare notering. Dit ondanks de aanhoudende maatregelen die vanuit toezichthouders tegen Binance genomen worden.

Changpeng Zhao, oprichter en CEO van de wereldwijde beurs Binance, sprak over de lopende regelgevingskwesties en toekomstplannen op de blockchain virtuele conferentie REDeFiNE Tomorrow 2021 op vrijdag, dat georganiseerd werd door Siam Commercial Bank of Thailand.

Om de IPO-plannen te realiseren, zei Zhao dat het bedrijf samenwerkte met Amerikaanse regelgevers en “structuren” opzette. Hij voegde hier het volgende aan toe:

“Binance.US kijkt naar de IPO-route. De meeste regelgevers zijn bekend met een bepaald patroon, of hebben een hoofdkantoor, een bedrijfsstructuur. Maar we zijn die structuren aan het opzetten om een ​​beursgang gemakkelijker te maken.”

De CEO sprak zijn vertrouwen uit dat Binance in de toekomst te maken zal krijgen met zware regelgeving, en merkte op dat het bedrijf “van plan is over te stappen van een technische startup naar een financiële dienst”. Zhao herhaalde dat Binance zijn inspanningen op het gebied van naleving agressief had opgevoerd, waaronder het inhuren van voormalige toezichthouders.

Binance

Zhao gaf toe dat de inspanningen van het bedrijf om samen te werken met regelgevers niet de “sterkste kant” van het bedrijf waren, en wees erop dat het dringend nodig is om nalevingscommunicatie te lokaliseren.

Binance.US, gelanceerd in 2019, exploiteert een aparte entiteit van Binance, licentietechnologie en ontvangt merkondersteuning van de wereldwijde beurs. Brian Brooks, de voormalige waarnemend controleur van het Amerikaanse Office of the Comptroller of the Currency, werd eerder dit jaar de CEO van Binance.US om de beurs te helpen concurreren met Coinbase en uit te breiden in de Verenigde Staten.

Het nieuws van een mogelijke beursgang komt op het moment dat Binance onder druk staat van regelgevers over de hele wereld vanwege nalevingsproblemen. Regelgevers in Japan, Verenigd Koninkrijk, Singapore, Italië en andere landen hebben beweerd dat Binance zijn diensten illegaal heeft aangeboden aan gebruikers in landen waar het zich niet geregistreerd heeft. Sommigen landen hebben ook hun zorgen geuit over Binance’s aanbod van tokenized aandelen. Hierdoor beëindigde de beurs dit aanbod vorige week om “zijn commerciële focus te verschuiven naar andere productaanbiedingen”.

Hoewel Binance.US compliant is geweest, zijn er rapporten opgedoken die suggereren dat Binance werd onderzocht door Amerikaanse wetshandhavingsinstanties wegens het niet naleven van de belasting- en antiwitwasregelgevingen.

Onder dergelijke omstandigheden valt nog te bezien of toezichthouders Binance.US groen licht zullen geven voor een IPO. Zhao heeft onlangs echter de regelgevingskwesties van zijn bedrijf aangepakt en bevestigde zijn toewijding om te voldoen aan regelgevende instanties.