Binance nu ook verboden in Hong Kong

In een ander hardhandig optreden richting Binance kondigde de Hong Kong Securities and Futures Commission (SFC), de financiële toezichthouder van het land, gisteren aan dat de cryptocurrency-beurs geen licentie en niet geautoriseerd is om enige vorm van diensten in de stad aan te bieden.

Hong Kong is de achtste toezichthouder die een waarschuwing afgegeven heeft tegen Binance voor het werken zonder de benodigde vergunning. Andere landen die een waarschuwing hebben afgegeven tegen de beurs zijn Japan, Canada, Italië, de Kaaimaneilanden, Thailand, het VK en Singapore.

Het hardhandig optreden van Binance is de afgelopen maand geïntensiveerd en dreigt nu de snelle uitbreiding ervan in te perken. Alle waarschuwingen zijn echter niet nieuw voor de beurs, aangezien het in zoveel landen met zeer verschillende regels en voorschriften actief is.

Het optreden vanuit de Hong Kong SFC jegens Binance is gekoppeld aan het feit dat de beurs geen vergunning heeft om tokenized aandelen in de stad te verkopen. Dit is dan ook de waarschijnlijke reden waarom de beurs gisteren aankondigde dat het besloten heeft om dit aanbod op te schorten.

Binance

Met de aandelentokens van Binance kunnen gebruikers een fractie van de aandelen van beursgenoteerde bedrijven kopen, zonder commissie te betalen. De aangeboden aandelen waren onder meer Apple, Coinbase, Microsoft, MicroStrategy en Tesla.

De SFC zei dat dit waarschijnlijk “effecten” waren volgens de regels van Hong Kong, en kan het dus ook een overtreding zijn om ze aan het publiek van Hong Kong aan te bieden zonder haar toestemming. Thomas Atkinson, uitvoerend directeur van de SFC voor handhaving, gaf het volgende aan:

“De SFC tolereert geen enkele schending van de effectenwetten en zal niet aarzelen om waar nodig handhavend op te treden tegen platformexploitanten zonder vergunning.”

Zoals gezegd kondigde beurs gisteren ’toevallig’ aan dat het besloten heeft om tokenized aandelen niet meer aan te bieden. Het gaf aan dat deze beslissing deel uitmaakt van een poging om “zijn commerciële focus te verschuiven naar andere productaanbiedingen.” Wij denken echter dat het komt door de druk vanuit Hong Kong.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!