Digitale yuan van China moet verboden worden in de VS, zegt miljardair Kyle Bass

De oprichter en CIO van Hayman Capital Management, Kyle Bass, heeft in een recent interview gezegd dat Amerika moet uitkijken voor de digitale yuan. De Amerikaanse hedgefondsmanager zei dat China door middel van de Chinese digitale valuta van plan is om zijn totalitarisme wereldwijd te verspreiden. Volgens Bass kan dit een enorme impact hebben op de Verenigde Staten en zou het daarom in de VS verboden moeten worden.

De Amerikaanse hedgefondsmanager merkte op dat de digitale yuan schade kan toebrengen aan het financiële systeem van de VS. Bass vergeleek het met de ziekte “kanker” die de Verenigde Staten zou beschadigen als het niet verboden blijft. Hij zei:

“Ik denk dat we de [digitale yuan] valuta moeten verbieden en niet moeten toestaan ​​dat er iets van wordt verwerkt in de Verenigde Staten. Ik weet dat dat hyperbolisch klinkt, maar als je hier helemaal over nadenkt – je kunt niet een klein beetje kanker hebben. Of je hebt kanker, of je hebt geen kanker.”

Binance

Bovendien zou de Chinese digitale valuta goed passen bij het communistische regime van China. Volgens Bass is het een valuta met een “eigen mening”. De digitale yuan zou bijvoorbeeld toegang hebben tot privégegevens zoals burgerservicenummers en adressen.

“Het kent uw accountgegevens, het kent uw geboortedatum, uw burgerservicenummer, waar u woont. Het kent eigenlijk al uw uitgaven en waar u het uitgeeft.”

Hij voegde er nog het volgende toe:

“[Beijing’s] hoop is om een ​​enorme invloed over de hele wereld te hebben, om echt een sprong te maken in een veel sterkere economische positie en hen ook meer controle te geven.”

China zou bedrijven ook kunnen verplichten om de digitale yuan te gebruiken. Bovendien zouden landen die deel uitmaken van China’s Belt and Road-initiatief (BRI, ook bekend als One Belt, One Road) gedwongen kunnen worden om de Chinese digitale valuta te gebruiken. BRI is het infrastructuurplan van het Chinese regime dat in 2013 werd gelanceerd om zijn handels- en politieke invloed uit te breiden in Azië, Afrika en Europa.

“Ze kunnen het gebruik ervan forceren en zich voorstellen wat voor soort wurggreep ze over de wereld zullen hebben als ze al ons kapitaal op die manier vasthouden”, aldus Bass.

De Chinese Communistische Partij (CCP) is van plan om de eerste grote regering te zijn die een digitale valuta van de centrale bank lanceert. Bass waarschuwde individuen hiervoor, want ze zouden namelijk het doelwit kunnen worden van Chinese invloed en dwang.

“Dus stel je voor, als jij en ik hier in dit interview zaten, en ik zou iets negatiefs zeggen over de Chinese Communistische Partij en ik had de digitale yuan als betaling geaccepteerd, dan zouden ze het gewoon kunnen uitschakelen of ze zouden mijn geld om een vliegticket te kopen naar China kunnen weigeren,” zei Bass.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!