JPMorgan-strateeg voorspelt Bitcoin prijsdaling richting $25.000

Zoals jullie wellicht al weten, speelt de grote vermogensbeheerder Grayscale een belangrijke rol in de cryptocurrency-markt, omdat het vermogende beleggers de mogelijkheid geeft om blootstelling aan de markt te krijgen, zonder dat zij met cryptocurrency-beurzen in contact hoeven te komen. Momenteel bezit het GBTC-product ongeveer $19 miljard aan Bitcoin (BTC).

Het is echter duidelijk geworden dat op 13 juli de fondsen van het Grayscale Bitcoin Trust-product (GBTC) ontgrendeld zullen worden, die voor 6 maanden vergrendeld waren. Dit kan op zijn beurt weer, volgens de grote Amerikaanse investeringsbank JPMorgan, een belangrijke rol spelen in de korte termijn toekomst van de Bitcoin koers. De bank gaf namelijk aan dat de ontgrendeling van dit product een grote uitverkoop kan veroorzaken.

Nikolaos Panigirtzoglou, een strateeg van JPMorgan, schreef dat de “verkoop van GBTC-aandelen, die uit de zes maanden durende lock-up periode in juni en juli vrij zullen komen, als ​​een extra tegenwind voor de Bitcoin prijs zorgen.” De bank denkt daarom ook dat de Bitcoin koers zou kunnen dalen tot $25.000.

Binance

Ondertussen is denkt de veelgevolgde crypto-investeerder Lark Davis, die JPMorgan de “FUD-master” noemde, er zeker van dat er na juli geen GBTC-ontgrendeling zal zijn, wat betekent dat de waargenomen bearmarkt slechts tijdelijk zou zijn en gepaard zou gaan met een extreem bullish augustus. Hij adviseerde investeerders dan ook om niks te doen, aangezien de bearmarkt gewoonweg komt door marktmanipulatie van grote traditionele instellingen. Hij tweette het volgende:

“Wat ben ik aan het doen? Hetzelfde als altijd.. Regelmatig bitcoin kopen en als de manipulators deze onzin eind juli stoppen, dan zal ik meer kopen. Stapel gewoon sats en chill! Ga niet stoeien met deze Wall Street honden, anders krijg je vlooien!”

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!