Circle K

USDC-uitgever Circle haalt $440 miljoen op

Het bedrijf achter de snelstgroeiende stablecoin USDC haalde het bedrag op in een investeringsronde. Volgens het bedrijf gaat het om bedrijven zoals durfkapitaalfonds Digital Currency Group, fondsenbeheerder Fidelity Management and Research Company en cryptobeurs FTX. Het Digital Currency Group van Barry Silbert investeerde eerder ook al in Decentraland, Chainalysis, Etherscan, API3, Blockstream, Hedera Hashgraph, Ledger, Livepeer, Zcash en nog vele anderen.

Met krachtige donateurs die toegewijd zijn aan onze missie en visie, zullen we onze inspanningen verdubbelen om uit te breiden naar nieuwe markten, fundamentele technologische innovatie te blijven stimuleren en ons team te laten groeien.

Jeremy Allaire, CEO en co-founder

Het bedrijf voegde er aan toe dat het geld zal dienen om “de verdere groei en marktexpansie te stimuleren”.

Naast de stablecoin ook online betalingen

Circle, dat toch vooral bekend is als de uitgever van de stablecoin, lanceerde die samen met Coinbase in 2018. Het bedrijf helpt echter online ondernemingen de stablecoin als betaalmiddel te gebruiken en betalingen te faciliteren. Met een marktkapitalisatie van $22 miljard en een dagelijks verhandeld volume van meer dan $2 miljard, is het de snelst groeiende stablecoin op de cryptomarkt.

In de markt van online betalingen groeide Circle echter ook erg sterk. Volgens hetzelfde bericht verwerkte het bedrijf zo meer dan 100 miljoen transacties door meer dan 10 miljoen retailklanten in meer dan 1000 bedrijven. Ook werd recent bekend dat ze partner zullen worden van Visa om transacties sneller te kunnen verwerken met de USDC stablecoin. Het voorbije jaar werden er zo voor naar verluid $615 miljard transacties verwerkt. Dat komt overeen met een groei van meer dan 28000% in de voorbije 12 maanden.

Investeren in talent

Bijna gelijktijdig met deze aankondiging kwam Circle ook naar buiten met het nieuws dat er verschillende belangrijke functies ingevuld werden door toptalent. Zo werd Dante Disparte, de ex-VP van Facebook’s Diem aangetrokken als Chief Strategy Officer. Kort daarna raakte ook het nieuws bekend dat ze in Jeremy Fox-Geen een nieuwe CFO gevonden hadden. Het is duidelijk dat met de recente aankondigingen, Circle grote stappen onderneemt om verder te groeien tot een belangrijke globale speler.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN