Börse Stuttgart BSDEX

Coinbase wordt eerste bedrijf dat in Duitsland crypto-bewaardiensten mag aanbieden

De Duitse financiële toezichthouder BaFin, heeft de bekende cryptocurrency-beurs Coinbase toestemming gegeven om crypto-bewaardiensten in het land aan te bieden. Dit volgens een officieel bericht vanuit de financiële toezichthouder dat vandaag verscheen.

Door deze toestemming is de Duitse entiteit van de Amerikaanse beurs nu het eerste bedrijf dat geautoriseerd is om crypto-bewaardiensten in Duitsland aan te bieden, aldus BaFin.

Volgens de aankondiging heeft BaFin, omdat dit een nieuw bedrijfsmodel is, een interdisciplinair, divisieoverschrijdend team gecreëerd dat toezicht zal houden op alle problemen met betrekking tot crypto-bewaringsactiviteiten. Het ging echter wel verder met de volgende waarschuwing:

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 728x120_SPORT_NL_euro-2020.jpg

“De BaFin verduidelijkt dat alleen dienstverleners onder toezicht staan ​​om hun activiteiten in termen van crypto-waarden aan te bieden. Er is geen toezicht op de bijbehorende crypto waarden of rekeneenheden zelf. Bestaande waarschuwingen, met name voor individuele financiële instrumenten, blijven onvoorwaardelijk geldig. Financiële instrumenten zoals Bitcoin staan ​​nog steeds niet onder toezicht van BaFin.”

Vorig jaar hebben Duitse regelgevers wetgeving aangenomen die bedrijven in staat zou stellen crypto-bewaardiensten aan te bieden, maar daarvoor is wel eerst goedkeuring vanuit de toezichthouder vereist.

De goedkeuring van Coinbase Duitsland komt twee maanden nadat BaFin een waarschuwing had afgegeven over het aanbod van aandelentokens van crypto-exchange Binance. De regelgevende instantie verwierp tevens het verzoek van Binance om de waarschuwing te verwijderen en verklaarde dat volgens de Duitse wet effecten en andere ‘beleggingsproducten’, zoals tokenized aandelen, niet zonder goedkeuring kunnen worden verkocht.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN