BaFin-licentie verplicht voor Duitse cryptobedrijven

Nieuwe anti-witwasregelgevingen (AML) vereisen dat Duitse cryptocurrency-ondernemingen vanaf volgend jaar in het bezit zijn van een door de Federal Financial Superv Authority (BaFin) uitgegeven licentie. Dit meldde Cointelegraph Deutschland op 24 juli.

Volgens het verslag zullen de nieuwe voorschriften eisen dat cryptocurrency-gerelateerde ondernemingen zoals exchanges een licentie van BaFin bezitten. Ook dienen ze te voldoen aan de AML-regelgeving. Dit komt omdat crypto-activa vanaf 1 januari 2020 wordt beschouwd als een financieel instrument. Bundestag Free Democratic Party Frank-lid Schäffler suggereert dat de regering lokale innovatie tegenhoudt en cryptobedrijven dwingt naar andere EU-landen te verhuizen.

Aan de andere kant verwelkomde Christian Schmies, partner van het advocatenkantoor Hengeler Mueller, de verordening. Hij suggereert dat meer duidelijkheid verdere groei in de industrie mogelijk maakt. Hij zei het volgende:

“De technologie is nog niet geaccepteerd door institutionele beleggers omdat een betrouwbaar juridisch kader ontbreekt.”

Hoewel Schmies de classificatie als een stap in de goede richting ziet, gaf hij ook aan dat de crypto-omgeving nog meer duidelijkheid nodig heeft.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!