Duitse toezichthouder blijft investeerders waarschuwen voor aandeeltokens van Binance

De toezichthouder van financiële markten van Duitsland, BaFin, heeft het pleidooi van ’s werelds grootste cryptocurrency-beurs Binance afgewezen om haar waarschuwingen over aandeeltokens te verwijderen, die bedoeld zijn om aandelen van Amerikaanse beursgenoteerde bedrijven te vertegenwoordigen.

De toezichthouder gaf vorige maand waarschuwingen af op zijn website over mogelijke schendingen van de effectenwetgeving in verband met de tokens, en beweerde dat dergelijke aanbiedingen vergezeld moeten gaan met de door de toezichthouder goedgekeurde documentatie over het investering. Het gaf het volgende aan:

“BaFin heeft naar behoren gemotiveerde vermoedens dat Binance Deutschland GmbH & Co. KG in Duitsland mogelijk effecten heeft gepubliceerd in de vorm van “stock tokens” met de aanduidingen TSLA / BUSD, COIN / BUSD en MSTR / BUSD zonder de vereiste prospectussen.”

ProBit

Binance heeft vervolgens bij de toezichthouder aangegeven dat zijn aandeeltokens geen effecten zijn, omdat ze worden gekocht en verkocht via een externe makelaar en niet kunnen worden overgedragen aan andere klanten of beurzen, volgens mensen die bekend zijn met de zaak.

Maar de Duitse toezichthouder vertelde aan de Financial Times dat de handel op Binance zelf voldoende was om de tokens als een effect of een financieel investeringsproduct te zien, waarvoor ook een prospectus nodig is.

Binance moet er ofwel in slagen om BaFin van gedachten te veranderen vóór de deadline van volgende week, ofwel de tokens verwijderen – of een boete krijgen. Het kan zijn dat de beurs 6 miljoen dollar of 3% van de laatste jaarlijkse inkomsten moet betalen. Het zou ook de verliezen van investeerders moeten kunnen dekken, waarschuwde BaFin.

Binance zei zelf dat het geen commentaar wilde geven op de kwestie, maar merkte op dat het “toegewijd was aan het naleven van de vereisten van lokale regelgevers, waar we ook actief zijn.”

Britse toezichthouders kunnen proberen dit voorbeeld te volgen. In april bevestigde de Britse Financial Conduct Authority dat het ook onderzoek deed naar het aanbod van de aandeeltokens van Binance. Het is echter nog niet duidelijk of de Britse toezichthouder ook juridische stappen gaat ondernemen.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!