BeneluxCrypto: Bitcoin en Ethereum analyse!

Allereerst willen we Daan van Benelux Crypto bedanken voor deze Ethereum & Bitcoin koersanalyse. Indien je interesse hebt in meerdere updates en analyses kan je zijn Telegram channel volgen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Vandaag zullen we naar Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) kijken. Omdat wij gespecialiseerd zijn in short en mid-term analyses zullen wij voornamelijk met de 4hr en de daily werken. We zullen de analyse afsluiten met onze verwachting voor de short/mid-term. Dit zijn natuurlijk géén buy of sell signals.

4-uur-grafiek BTC/USDT

Bitcoin koers
Bron: TradingView

Het eerste dat opvalt is de price-action van de afgelopen dagen. We zien dat we vorige week een dump hebben meegemaakt en de 28.800 USDT hebben geraakt en deze snel is opgekocht. Dit volgde door een mooie bounce naar de fib 0.618 fibonacci resistance toe, helaas is het niet gelukt om deze te doorbreken en zijn we weer naar een kritische zone gedipt.  Ook zien we dat we weer onder de trendline (waar we eerder boven waren gebroken) zijn gevallen en deze weer als resistance dient. Op de RSI zien we wel dat er een bullish divergence aan het uitspelen is maar de tekenen op de Mac-D zijn vooralsnog niet bullish. Spannend dus op dit moment.

4-uur-grafiek ETH/USDT

Ethereum koers
Bron: TradingView

4-uur-grafiek ETH/BTC

Ethereum koers
Bron: TradingView

Wanneer we op de Ethereum chart kijken zien we dat we ook hier op een belangrijke support bewegen, de 1750 USDT gebied. Echter ziet deze chart er wel gunstiger uit. Op de RSI zien we ook hier een bullish divergence, in combinatie met een falling wedge. Ook zien we dat er zich een trend heeft gevolgd. De combinatie van het eerdergenoemde breekt vaak uit naar boven. De Mac-D bevindt zich wel in de bearish zone maar mist wel wat kracht. Ook ETH/BTC geeft dezelfde signalen als de ETH/USDT chart. Netjes op een support en voorbereidend op een volgende move.

Conclusie

Zoals bekend beweegt BTC/USDT en ETH/USDT vaak samen en beiden bevinden zich rond een kritische level waar een bounce goed mogelijk is. We zijn in ieder geval nog wel voorzichtig totdat we een mooie 4hr candlestick krijgen met toenemend volume. Mocht deze regio het niet houden ziet het er voor de short-term niet goed uit voor de cryptomarket. We zullen de situatie dan herevalueren.

Wil je meer van dit soort analyses en voorspelling? Check dan ons Telegram kanaal op: https://t.me/beneluxcrypto of klik op het logo hieronder!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!