Bitcoin Frank Muller

Bitcoin hashrate is met bijna 50% gedaald

Het is duidelijk merkbaar dat China hard aan het optreden is tegen Bitcoin-miners in het land. Zo is duidelijk geworden dat de Bitcoin hashrate, of de totale rekenkracht om de cryptocurrency te minen, de afgelopen maand met bijna 50% gedaald is.

De hashrate is van ongeveer 168.000 petahashes per seconde (PH/s) op 15 mei naar bijna 86.000 PH/s op 23 juni gedaald, volgens gegevens verzameld door The Block.

China heeft drastische maatregelen genomen omdat het zijn ecologische voetafdruk en de daarmee samenhangende impact op het milieu wil verkleinen. Dit heeft op zijn beurt weer een groot effect op de totale hashrate van de koningsmunt, aangezien ongeveer 50% van ‘s werelds Bitcoin-mining plaatsvond in China.

In de loop van de maanden is die dominantie echter aan het vervagen. Met het laatste harde optreden in de mining is dat aandeel verder gedaald. De daling van de Bitcoin koers in de afgelopen weken is een andere belangrijke reden voor de daling van de hashrate.

1xbit

Volgens gegevens, hebben de meeste Chinese Bitcoin-miningpools hun hashrate de afgelopen maand met meer dan 50% zien dalen. Zo zagen AntPool en F2Pool hun hashrate de afgelopen maand met respectievelijk 58% en 56% dalen.

Foundry USA, de mining-dochter van Digital Currency Group (DCG) die haar pool in maart van dit jaar publiekelijk opende, heeft daarentegen zijn hashrate in dezelfde periode met ongeveer 15% zien stijgen.

DCG-oprichter en CEO Barry Silbert tweette vorige week dat de Foundry-pool op het “perfecte moment” werd gelanceerd en suggereerde dat het binnenkort een top-vijf bitcoin-miningpool wereldwijd zou kunnen worden. Foundry staat momenteel op de zevende plaats.

Naast de VS lijken Kazachstan, Rusland en Georgië aantrekkelijke Bitcoin-mining-bestemmingen te zijn voor Chinese miners. Eerder deze week heeft het in China gevestigde BIT Mining, voorheen bekend als 500.com, al een deel van zijn Bitcoin-mining-apparatuur naar Kazachstan verstuurd. Het bedrijf is tevens van plan om volgende maand meer machines naar het land te sturen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN