Ripple behaalt grote overwinning in rechtszaak tegen SEC

Ripple heeft opnieuw een grote overwinning behaalt in de class-action rechtszaak die is aangespannen door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Tijdens de hoorzitting van vandaag heeft rechter Netburn namelijk de motie van de SEC voor aanvullende verklaringen ingewilligd, maar een verzoek om documenten die na de aanklacht dateren, afgewezen, samen met de lobby-inspanningen van Ripple.

De rechter maakte verder duidelijk dat Ripple’s eerlijke verdediging zich concentreert op de activiteiten van de SEC – het gaat niet om de kennis of het gedrag van Ripple. De rechter zei het volgende:

“Ripple richt zich op het falen van de SEC om de markt eerlijk te informeren over de gemoedstoestand van de Commissie over de vraag of XRP gekwalificeerd is als effect. Het is niet duidelijk dat een dergelijke verdediging zelfs vereist dat een gedaagde te goeder trouw handelt.”

De opmerkingen van de rechter zijn significant en maakten duidelijk dat de verantwoordelijkheid ook bij de SEC ligt. Het laat zien dat de acties of het nalaten van de SEC ook in twijfel kunnen worden getrokken als het gaat om XRP.

De rechter maakte tevens duidelijk dat als XRP zich kwalificeerde als effect, de verantwoordelijkheid op de SEC rust over waarom zij niet eerder actie hebben ondernomen jegens Ripple.

Uit de gerechtelijke procedures van de afgelopen 5 maanden is gebleken dat de SEC sinds 2019 vragen van beurzen over de status van XRP negeerde. Er waren speculaties dat SEC zou proberen de zaak met Ripple te schikken, maar nu lijkt het erop dat ze de rechtszaak willen voortzetten, aangezien ze een verlenging van 60 dagen hebben gekregen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!