Bitcoin

MicroStrategy maakt zich klaar om $1 miljard aan Bitcoin te kopen

Vandaag werd duidelijk dat het bekende Amerikaanse beursgenoteerde bedrijf MicroStrategy $488 miljoen opgehaald heeft uit een private equity-verkoop, die volgens het business intelligence-bedrijf volledig zal worden gebruikt om Bitcoin (BTC) te kopen. Bovendien heeft het bedrijf een S-3-formulier ingediend bij de SEC waarmee MicroStrategy meer aandelen op de open markt kan verkopen. De opbrengst van de verkoop zal tevens worden gebruikt voor “algemene bedrijfsdoeleinden, inclusief de acquisitie van Bitcoin”. In hun risicoanalyse binnen de SEC-aanvraag vermeldt het bedrijf het volgende:

“Bitcoin betaalt geen rente of andere opbrengsten en het vermogen om een ​​rendement op de investering te genereren uit de netto-opbrengst van dit aanbod hangt af van de vraag of de waarde van Bitcoin is gestegen na onze aankopen van Bitcoin met de netto-opbrengst van dit aanbod.”

De CEO van het bedrijf, Michael Saylor, tweette het volgende:

“MicroStrategy lanceert ‘At the Market’-effectenaanbieding voor flexibiliteit om in de loop van de tijd tot $1 miljard van zijn gewone aandelen van klasse A te verkopen.”

Blijkbaar gelooft MicroStrategy niet alleen dat Bitcoin in waarde zal stijgen, maar dat het ook sneller waarde zal waarderen dan het eigen vermogen van het bedrijf. Dit zal echter afhangen van succesvolle handelsbeslissingen. In het verleden heeft het bedrijf bewezen dat ze meerdere keren laag hebben kunnen inkopen.

Zo heeft MicroStrategy twee keer de dip gekocht in december 2020 tegen een prijs van $19.200 op 7 december en op $22.800 op 21 december. In de nasleep van de meest recente marktcrash heeft MicroStrategy de kans opnieuw gegrepen en op 18 mei gekocht voor een prijs van $43.000.

Hoewel de prijs van Bitcoin sindsdien niet is hersteld is en momenteel op ongeveer $40.000 staat, was de aankoop beduidend dichter bij de bodem ($33.500) dan bij de recordhoogte van Bitcoin, die in april 2021 werd bereikt ($63.600). Dit maakt zelfs de laatste aankoop zeer succesvol als de Bitcoin koers later dit jaar zijn oude recordhoogte weer gaat opzoeken.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN