Wat is AMLD5

Wopke Hoekstra: Bitcoin is risicovol, maar een verbod is niet de oplossing

Wopke Hoekstra, de minister van Financiën in Nederland, heeft duidelijk verklaard dat hij tegen elke beweging is om cryptocurrencies in het land volledig te verbieden. De minister zei dit in reactie op economisch adviseur Pieter Hasekamp die een verbod op de handel in, de productie en het bezit van crypto door Nederlandse inwoners van het land voorstelde.

Afgelopen week verklaarde Pieter Hasekamp, directeur van het Centraal Planbureau (CPB) dat cryptocurrencies “alle kenmerken van ‘slecht geld’ vertonen: onduidelijke oorsprong, onzekere waardering, duistere handelspraktijken”. Hun anonimiteit maakt ze nuttig voor criminelen, betoogde hij, en ging verder met stellen dat ze niet goed zijn als rekeneenheden, betaalmiddelen en als opslag van waarde.

De minister van Financiën nam kennis van het betoog van Hasekamp, ​​maar zei dat een voorstel voor een algeheel verbod geen oplossing biedt zoals regulering. Hij zei het volgende in een interview met RTL Z:

“Mijn constatering is nu dat regulering effectiever is dan een totaalverbod in Nederland.”

Hasekamp zei in zijn stuk dat regulering van cryptocurrencies averechts zou werken en pleitte voor de legitimiteit van crypto-verbod. Hij zei tevens dat het nu tijd is om te handelen en hoe langer we wachten, hoe meer schade toekomstige crypto-crashes in het land zouden veroorzaken.

Hoekstra gaf echter aan dat hij een andere mening hierover heeft. Hij zei dat het belangrijk is dat er regels zijn voor aanbieders van cryptomunten, bijvoorbeeld wegens “de gevaren die eraan zitten ten aanzien van witwassen”.

Er werd tevens al snel duidelijk dat Hoekstra niets voelt voor een verbod van cryptocurrencies. Ook benadrukte hij dat hij aan het begin van de kabinetsperiode, in 2017, al voor het eerst waarschuwde voor de risico’s die het beleggen in Bitcoin met zich meebrengen. “Daar moeten mensen echt goed over nadenken. De gebruikelijke voorzichtigheid bij financiële producten, geldt nu in het bijzonder.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN