Crypto-scammer bom

Britse man verliest $282.000 aan crypto-oplichters

Een Britse man heeft door een Bitcoin scam een flink geldbedrag verloren aan crypto-oplichters. Volgens de Metropolitan Police zou het gaan om een bedrag van £200.000 ($282.000).

Het slachtoffer, dat niet geïdentificeerd wil worden, werd na een gesprek met de oplichters in 2020 overgehaald om geld in een nep beurs te investeren. De oplichters beloofden de man dat Bitcoin omhoog zou schieten en dat hij een aanzienlijke rendement zou verdienen op zijn investering.

De oplichters hebben de man ook misleid om hem op afstand toegang tot zijn computer te geven. Hierdoor konden de oplichters persoonlijke gegevens stelen en grote leningen op zijn naam afsluiten.

Het slachtoffer werd meerdere keren bedreigd en lastiggevallen om te blijven investeren. De oplichters kwamen zelfs naar zijn huis om geld op te halen voor verdere investeringen. Rechercheurs hebben hun onderzoek gestart en zijn opzoek naar de daders.

Detective Sergeant David Breach zei in het politierapport:

“Het aantal meldingen van beleggingsfraude is aanzienlijk toegenomen sinds het begin van de coronaviruspandemie, wat niet verwonderlijk is als je bedenkt dat de overgrote meerderheid van ons bijna elk aspect van ons leven op een computer of mobiele telefoon heeft moeten uitvoeren.”

Nieuwsoverzicht over cryptofraude

Een Chinese bende is eerder dit jaar door de politie van Istanbul opgepakt voor het runnen van valse cryptocallcenters. Bij de inval nam de Turkse politie circa $200.000 aan vreemde valuta, 712 mobiele telefoons, 112 computers en nog veel meer in beslag.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN