Chinese bende gearresteerd in Turkije wegens cryptoscam

Een Chinese bende is onlangs door de politie van Istanbul opgepakt voor het runnen van valse cryptocallcenters. Volgens Gazete Duvar huurde de Chinese bende 101 mensen in om cryptocurrencies te verkopen.

De werknemers waren hier via een toeristenvisum en alle paspoorten werden direct door de bende in beslag genomen. Het was in het begin al duidelijk voor de werknemers dat dit niet helemaal klopte. Zo werden de werknemers door de bende gedwongen om mensen uit China op te lichten, door neppe cryptocurrencies te verkopen.

Turkse politie valt cryptocallcenters in

Gelukkig voor de grote groep werknemers wisten twee personen, Hongwu Z. (29) en Kang W. (28), te vluchten. Ze gingen direct naar het dichtstbijzijnde politiebureau om deze gruwelijke daad te melden. Ze vertelden dat ze naar Turkije waren gekomen vanwege een vacature in de financiële sector.

De politie arresteerde vervolgens zes bendeleiders en stuurde de rest van de werknemers naar de plaatselijke immigratiediensten. Bij de inval waren 100 politieagenten betrokken.

“Onder de mensen die in villa’s werden vastgehouden, waren onder meer vier Kazachse staatsburgers, twee Turkmenistaanse staatsburgers en 95 Chinese staatsburgers.”

Meer dan $200.000 in contanten in beslag genomen

Bij hun inval nam de Turkse politie circa $200.000 aan vreemde valuta, 712 mobiele telefoons, 112 computers, 677 simkaarten, 32 identiteitskaarten, verblijfsvergunningen en rijbewijzen in beslag.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!