Bitcoin koers

Paraguay lijkt van plan te zijn om Bitcoin te legaliseren

Het lijkt erop dat Paraguay Bitcoin wil gaan legaliseren als wettig betaalmiddel. Carlitos Rejala, een politicus, plaatste onlangs een verrassend bericht op Twitter en zei:

“Zoals ik al lang geleden zei, ons land moet hand in hand met de nieuwe generatie vooruitgaan. Het moment is gekomen, ons moment. Deze week starten we met een belangrijk project om Paraguay voor de ogen van de wereld te innoveren. To the moon BTC & PayPal!”

Rejala, een afgevaardigde van het land, veranderde na de aankondiging zijn profielfoto en voegde laserogen eraan toe. Het plaatsen van een laseroogfoto wordt gezien als een goedkeuring van Bitcoin en cryptocurrencies. Dit suggereert dat Bitcoin binnenkort als wettig betaalmiddel zou kunnen worden beschouwd.

Hoewel de huidige details schaars zijn, is dit bericht voorlopig het enige wat bekend is over de relatie tussen Paraguay en Bitcoin. Na de hint van Rejala Helman lijkt de kans groot dat PayPal betrokken zou kunnen zijn bij het inluiden van massale crypto-adoptie in Paraguay.

El Salvador wil Bitcoin als wettig betaalmiddel accepteren

Slechts een dag na de aankondiging van de president van El Salvador, Nayib Bukele, die aangaf dat hij van plan is om El Salvador het eerste land te laten worden dat Bitcoin als wettig betaalmiddel accepteert, lijkt het erop dat Paraguay in de voetstappen van El Salvador stapt om Bitcoin te legaliseren. 

Het nieuws lijkt na de bekendmaking van Bukele op anderen over te slaan nadat hij de plannen bekendmaakte tijdens het Bitcoin 2021 evenement in Miami. Hij kondigde tijdens het evenement aan dat hij deze week een wetsvoorstel naar het congres zou sturen. Een dag na zijn bekendmaking maakte de president van El Salvador ook bekend dat investeerders geen belasting hoeven te betalen over hun Bitcoin winsten

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN