Coinbase Pro voegt Dogecoin toe aan platform

Investeerders kunnen vanaf donderdag Dogecoin (DOGE) verhandelen op Coinbase Pro. In een blogpost van Coinbase pro zegt de exchange dat Dogecoin op 3 juni om 09:00 uur PST verhandelbaar is, als aan de liquiditeitsvoorwaarden wordt voldaan. Gebruikers hebben al vanaf 1 juni de mogelijkheid om Dogecoin op Coinbase Pro storten.

Volgens de blogpost heeft Coinbase in de afgelopen tijd veel verzoeken gehad om meer cryptocurrencies toe te voegen. De volgende cryptocurrencies gingen DOGE al voor:

Internet Computer (ICP) , Cartesi (CTSI), iExec (RLC), Mirror Protocol (MIR), Tellor (TRB) , Tether (USDT) , Ampleforth Governance Token (FORTH) , 1inch (1INCH ), Enjin Coin (ENJ), NKN (NKN), Origin Token (OGN) , Ankr (ANKR) Curve DAO Token (CRV), Storj (STORJ) , Cardano (ADA) , SushiSwap (SUSHI), Polygon (MATIC), SKALE (SKL) , en The Graph (GRT)

Coinbase Pro zal de volgende handelsparen vanaf 3 juni beschikbaar stellen: DOGE-USD, DOGE-BTC, DOGE-EUR, DOGE-GBP en DOGE-USDT. De bovenstaande details zijn echter alleen van toepassing op Coinbase Pro. De exchange heeft niet bekendgemaakt wanneer Dogecoin beschikbaar zal zijn op Coinbase.com. Ze schreven het volgende in de blogpost:

“We zullen een aparte aankondiging doen als en wanneer deze ondersteuning wordt toegevoegd”

DOGE heeft een geweldig 2021 achter de rug. De marktkapitalisatie van DOGE klom op 6 mei zelfs boven $90 miljard en steeg in de afgelopen 12 maanden met meer dan 10.000%. De meme-cryptocurrency is de afgelopen weken echter flink in waarde gedaald, net als veel andere munten. DOGE bereikte onlangs een hoogtepunt van circa $0,74, maar is sindsdien in waarde gedaald en beweegt nu rond de $0,36.

Elon Musk de “Dogecoin father”

Zoals we weten heeft Musk Dogecoin verschillende keren publiekelijk gepromoot. Elon Musk heeft onlangs laten doorschemeren dat zijn bedrijf Tesla wellicht Dogecoin zou kunnen gaan accepteren als betalingsmethode. Ook heeft Musk bekendgemaakt dat hij samenwerkt met Dogecoin-ontwikkelaars om DOGE sneller te maken voor gewone betalingen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!