Bitcoin mining map

Greenidge wil vanaf 1 juni haar Bitcoin-mining CO2-neutraal maken

De reacties op de aankondiging vanuit Tesla Motors – die aangaf Bitcoin-betalingen niet meer te ondersteunen, vanwege zorgen omtrent het energieverbruik van Bitcoin-miners – waren niet mild. Toch hebben verschillende bedrijven besloten om deze zorgen aan te pakken. Zo kondigde de hybride Bitcoin-mining-organisatie en energiecentrale Greenidge Generation Holdings aan dat het koolstofcompensaties zal kopen in een poging om vanaf 1 juni CO2-neutraal te worden.

Het bedrijf gaf tevens aan dat het een deel van zijn winst zal omzetten in initiatieven op het gebied van hernieuwbare energie, volgens een vrijdag gepubliceerde publicatie.

Het bedrijf heeft zich met deze stap aangesloten bij een groeiend aantal cryptobedrijven die hun koolstofvoetafdruk willen verkleinen door middel van CO2-compensatie, financieringsmethoden om overtollige CO2 uit de atmosfeer te herwinnen of door gewoonweg de emissies te verminderen.

ProBit

De koolstofcompensatieprojecten voor zijn 19 MW Bitcoin-mining-capaciteit, van het totaal van 106 MW, zullen worden geverifieerd via het American Carbon Registry (ACR), de Climate Action Reserve (CAR) en het standaardisatiebedrijf voor koolstofemissiereductie, Verra. Volgens de persverklaring van Greenidge zullen deze drie adviesbureaus voor koolstofcompensatie helpen de doeltreffendheid te verzekeren.

Greenidge heeft al een voorgeschiedenis met milieuvriendelijke acties, aangezien het sinds 2017 emissierechten op de koolstofmarkt heeft gebruikt om de uitstoot van zijn aardgascentrales te neutraliseren. Half april kreeg Greenidge echter te maken met 150 demonstranten die in opstand kwamen tegen de invloed van het bedrijf op de ecologie van Seneca Lake, en met name de forel die in het meer aanwezig is. Het op NASDAQ-genoteerde bedrijf ontkende echter de impact op het milieu.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN