Ethereum wordt steeds populairder bij grote instellingen

De schaalbaarheidsproblemen van Ethereum (ETH) hebben de afgelopen jaren veel investeerders en ontwikkelaars weggejaagd van het netwerk. De in juli geplande London hard fork lijkt echter veel aandacht te trekken.

London hard fork trekt de aandacht

Als gevolg van deze geplande verbetering en de verbetering die afgelopen maand geïmplementeerd werd, de Berlin hard fork, is de institutionele interesse ook aan het toenemen in de nummer twee cryptocurrency.

Zo is duidelijk te zien dat sinds CME zijn Ether-futures op 8 februari lanceerde, zijn de open interest (OI) en de dagelijkse volumes gestaag gestegen zijn. Uit gegevens van Skew blijkt dat het totale aantal uitstaande contracten op ’s werelds grootste financiële derivatenbeurs $357 miljoen bedraagt, terwijl het handelsvolume op 22 april steeg tot $680 miljoen.

Bron: Skew

Volgens Arcane Research houdt de piek in de institutionele vraag direct verband met de aanstaande London hard fork en een nieuw op Ethereum gebaseerd financieel product dat in Canada wordt gelanceerd. Het gaf het volgende aan:

“De groeiende open interesse en het handelsvolume komen overeen met de goedkeuring van 4 Canadese Ether ETF’s vorige week, aangezien Purpose Investments, CI Global Asset Management, Evolve en 3iQ allemaal hun ETF’s lanceerden.”

ProBit

Aantal whales blijft stijgen

Gegevens op de keten laten een vergelijkbare toename zien in de vraag naar Ethereum onder institutionele investeerders. De distributietabel van Ether laat zien dat het aantal adressen met 10.000 tot 1.000.000 ETH de afgelopen twee weken met 5,22% gestegen is.

Deze stijging in het aantal grote investeerders, lijkt op het eerste gezicht misschien onbeduidend. Als je echter bedenkt dat deze ‘whales’ tussen de $27 miljoen en $2,7 miljard aan ETH in handen hebben, is de plotselinge piek in kooporders aanzienlijk.

De stijgende koopdruk achter Ethereum is significant genoeg geweest om de prijs naar een nieuwe all-time high van $2.772 te brengen, waardoor de correlatie met Bitcoin een meerjarig dieptepunt van -0,18 bereikt heeft.

Tevens hebben wij eerder vandaag een artikel geplaatst waarin duidelijk werd dat het Ethereum 2.0-depositocontract momenteel meer dan 4 miljoen ETH bevat, met een waarde van bijna $11 miljard op basis van de huidige koers. Elke Ether dat naar het contract wordt gestuurd vermindert het beschikbare aanbod voor andere handelaren en investeerders, inclusief instellingen. Zo’n organische verkleining van het aanbod is op dit moment gunstig voor de Ethereum koers.

Het is echter wel belangrijk om te vermelden dat Ethereum deze maand nog twee hindernissen te overkomen heeft, in de vorm van ETH-futures en opties die morgen, vrijdag 30 april aflopen, evenals de maandelijkse afsluiting op dezelfde datum.

Ongeveer $930 miljoen aan Ethereum-opties vervallen morgen in de komende 48 uur. Van dit bedrag vervalt $430 miljoen aan ETH-opties op Deribit met een open interest (OI) van $4 miljard. Tevens is de maandelijkse afsluiting op hetzelfde moment en dit maakt het dus nog even spannend om te zien wat de koers de komende dagen gaat doen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!