Ethereum 2.0-depositocontract bereikt 4 miljoen ETH

Het is nu ongeveer een half jaar geleden dat de Ethereum 2.0-upgrade gestart is, en gegevens laten zien dat Ethereum-investeerders niet gestopt zijn met het versturen van Ether naar het depositocontract. Op het moment van schrijven is duidelijk te zien dat het contract momenteel meer dan 4 miljoen ETH bevat, met een waarde van bijna $11 miljard op basis van de huidige koers van $2.760.

Bron: CryptoQuant

4 miljoen ETH is ongeveer 3,5% van het circulerende aanbod van Ethereum van 115,665 miljoen. Dit bedrag is ook niet meer uit te geven totdat de volledige Ethereum 2.0-upgrade is voltooid. Elke Ether dat naar het contract wordt gestuurd vermindert dus het beschikbare aanbod voor andere handelaren en investeerders, inclusief instellingen. Zo’n organische verkleining van het aanbod is op dit moment gunstig voor de Ethereum koers.

Tevens is het een feit dat het laat zien dat ETH-investeerders op de lange termijn optimistisch zijn over de waarde van het digitale activum, aangezien zij automatisch long term houders worden wanneer zij besluiten om hun ETH naar het depositocontract te sturen.

ProBit

Ethereum koers op weg naar $3.000?

Op het moment van schrijven consolideert Ethereum zich in het prijsgebied van $2.700 in afwachting van wat lijkt op een beweging naar de psychologische grens van $3.000. Ethereum heeft deze maand echter nog twee hindernissen in de vorm van ETH-futures en opties die morgen, vrijdag 30 april aflopen, evenals de maandelijkse afsluiting op dezelfde datum.

Ongeveer $930 miljoen aan Ethereum-opties vervallen morgen in de komende 48 uur. Van dit bedrag vervalt $430 miljoen aan ETH-opties op Deribit met een open interest (OI) van $4 miljard.

Zo’n groot aantal Ethereum-opties dat vervalt, in combinatie met de maandelijkse afsluiting van morgen, zal zeker de verkoopdruk op Ethereum vergroten, wat een mogelijke hertest van $2.500 kan veroorzaken. Aan de andere kant, als april eenmaal voorbij is, biedt de maand mei een ​​nieuwe mogelijkheid voor de munt om te stijgen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!