Bitcoin

De Bitcoin bullmarkt is nog niet over, aldus Michael van de Poppe

De bekende Nederlandse cryptocurrency analist Michaël van de Poppe, ook wel bekend als CryptoMichaël, heeft in een nieuwe video de marktcyclus erbij gepakt en de fase van de Bitcoin bullmarkt geanalyseerd.

CryptoMichaël deelde zijn mening met meer dan 70.000 YouTube abonnees over de huidige fase waarin Bitcoin momenteel zit. Veel marktdeelnemers twijfelen namelijk of de Bitcoin bullmarkt zal aanhouden of dat we een bearmarkt krijgen. CryptoMichaël zei het volgende:

“We bevinden ons momenteel in een fase waarin het 50/50 is. Er zijn een heleboel mensen die een bearmarkt verwachten. Er zijn een heleboel mensen die verwachten dat de bullmarkt zal plaatsvinden. Er zit niets tussenin. Dat is wat we de fase van disbelief (ongeloof) noemen. Dus waarschijnlijk is deze corrigerende stap voor de bears nog maar het begin van de bearmarkt. Voor de bulls is het een correctieperiode. Ik denk dat dit de corrigerende periode is.”

ProBit

PlanB, in de gemeenschap bekend vanwege het creëren van het Stock-to-Flow-model, deelde eerder ook al zijn mening over de huidige ontwikkelingen en gaf aan dat niets in een rechte lijn omhoog gaat. Bovendien gelooft hij dat de recentelijke daling onder het $50.000 niveau zelfs vooraf zou kunnen gaan aan een andere flinke stijging.

De psychologie van een marktcyclus laat zien dat de fase van disbelief (ongeloof) de beginfase van een bullmarkt is. Deze fase zorgt ervoor dat marktdeelnemers denken dat de rally direct zal eindigen.

Michaël van de Poppe zei in februari dat hij gelooft dat de Bitcoin koers in deze bull cyclus zou kunnen oplopen tot $300.000. Hij pakte de Bitcoin grafiek erbij om de vooruitzichten te bespreken en liet zien dat de huidige correctie natuurlijk en gezond is tijdens een bullmarkt.

“Zoals je kunt zien in de vorige bull-cycli, hebben we die tests gehad van de MA (moving average) van 21 weken, die momenteel ter ondersteuning komt. Bitcoin heeft helemaal geen test gehad totdat we hier nu zijn. Als je naar het wekelijkse niveau kijkt, zijn we nog steeds optimistisch. Je kunt zien dat we tijdens de cyclus van 2016 en 2017 een test hebben gehad van al die niveaus (MA van 21 weken) tot we in de parabolische fase komen.”

Verder gaf CryptoMichaël aan dat hij op de korte termijn twee scenario’s in de gaten houdt voor de Bitcoin koers. Hij zei:

“Twee scenario’s waar ik naar kijk. Een daarvan is dat we een bounce omhoog krijgen en dan deze grijze zone ($50.000) omdraaien voor support waardoor dit (daling onder $50.000) een fake-out op de low wordt. Vervolgens beginnen we om te keren in combinatie met de bullish divergence. Ten tweede. Stuiteren op, onmiddellijke afwijzing voor $53.000 en dan nog een test, waarna we een dieptepunt bereiken van ongeveer $46.000 en beginnen met terugdraaien.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN