GameStop overweegt om de crypto-markt te betreden

Het inmiddels wereldberoemde bedrijf GameStop heeft afgelopen vrijdag een vacature geplaatst voor een effectenanalist die bekwaam is in blockchain, NFT’s en crypto, wat aangeeft dat het bedrijf binnenkort de cryptocurrency-markt zou kunnen gaan betreden.

De vacature vraagt ​​dat de analist “vaardigheden en ervaring” in de technologie heeft. Om de rol te vervullen, moeten sollicitanten een bachelordiploma of meer dan vijf jaar relevante werkervaring hebben en full time beschikbaar zijn. Daarnaast werd er aangegeven dat de analist zou komen te werken in het hoofdkantoor van het bedrijf in Grapevine, Texas. Tevens is ervaring in machine learning, kunstmatige intelligentie, e-commerce, esports en malware-analyse een pré.

De Amerikaanse retailer die zich concentreert op gaming maakt hiermee duidelijk dat het de markt NFT’s erg interessant vindt, wat natuurlijk logisch is, aangezien de hype omtrent NFT’s de laatste tijd flink gegroeid is.

NFT’s, crypto-verzamelobjecten die populair zijn gemaakt door de kunstwereld, hebben een veelbelovende toekomst in online games. Ze kunnen bijvoorbeeld in-game items vertegenwoordigen en exclusieve rechten verlenen om (bijvoorbeeld) een ​​digitaal zwaard te gebruiken of een in-game missie te accepteren.

ProBit

De wederopstanding van GameStop

GameStop kreeg eind januari publieke bekendheid toen retail-investeerders zich massaal verzamelden op Reddit’s r/WallStreetBets om massaal de aandelen van het bedrijf te kopen. Dit dreef de prijzen op en dwong hedgefondsen om nog meer op te kopen – een handelsactiviteit die bekend staat als short-squeeze.

De aandelenkoers, die in minder dan een week van $40 naar $492 steeg, deed de belangstelling voor GameStop herleven en het bedrijf is nu van plan om van deze kans gebruik te maken door zichzelf te vernieuwen. Zo heeft het bedrijf eind maart een team gevormd om “initiatieven te identificeren die de transformatie van het bedrijf verder kunnen versnellen”.

De recente vacature suggereert dat de cryptocurrency-markt een optie is. Hoe dit er precies uit gaat zien is echter nog even afwachten.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!