bitcoin koers

Bitcoin is nu groter dan Visa en Mastercard gecombineerd

De marktkapitalisatie van Bitcoin (BTC) is het afgelopen jaar flink gestegen en staat nu op meer dan $1,1 biljoen. Dit betekent dat de koningsmunt nu meer waard is dan Visa en MasterCard samen. Het is zelfs meer waard dan JP Morgan, Bank of America en Well Fargo – nogmaals, gecombineerd.

De nummer één cryptocurrency is sinds begin oktober met een verbluffende bullrun bezig, toen het nog $10.000 waard was. In een paar maanden tijd schoot de prijs van het actief met meer dan 600% omhoog en dit had natuurlijk ook invloed op de marktkapitalisatie van de cryptocurrency, die de magische grens van $1 biljoen wist te doorbreken.

ProBit

Op zijn weg naar boven overtrof de marktkapitalisatie van Bitcoin die van bekende bedrijven, zoals Netflix, Walmart, Samsung, Alibaba, Berkshire Hathaway, Tesla, Facebook en dus ook de gigantische Amerikaanse multinationale dienstverleners Visa en Mastercard. Volgens gegevens van AssetDash is Visa momenteel het 13e grootste actief op basis van marktkapitalisatie met $490 miljard, terwijl MasterCard de 18e positie inneemt met $374 miljard.

Samen zijn de twee giganten ongeveer $864 miljard waard. Dit betekent dat Bitcoin groter is dan de twee bedrijven bij elkaar. In feite is de marktkapitalisatie van BTC bijna $200 miljard meer, met $1,13 biljoen op het moment van schrijven.

Interessant is dat Visa en Mastercard sinds kort een pro-cryptocurrency-aanpak hebben gevolgd, omdat beide plannen hebben aangekondigd om directe aankopen van digitale activa op hun platforms mogelijk te maken.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN