We zitten mogelijk pas op 25% van de Bitcoin bullrun

De Bitcoin koers blijft worstelen met de weerstand van $60.000, maar gegevens suggereren dat het bijtankt voor een veel grotere stap. Het komt er op neer dat gegevens erop wijzen dat de huidige bullrun slechts voor 25% voltooid is. Echter er is ook een kans dat de bullrun van de koningsmunt nog maar net is begonnen, waardoor potentiële doelen oplopen tot $400.000 per munt.

Bullrun is pas net begonnen

Precies op schema – volgens de regelmatig geplande halveringen – is Bitcoin (BTC) terug in de volledige bull-modus. Binnen een jaar klom de cryptocurrency van $4.000 naar meer dan $60.000 per munt. Maar toen het eenmaal dat lokale hoogtepunt bereikte, heeft de leidende cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie enkele weken onder het sterke weerstandsniveau doorgebracht.

Tegelijkertijd heeft prijsactie Bitcoin niet teruggebracht naar ondersteuningsniveaus lager dan $50.000, waardoor de bull-trend in tact is gebleven en nog altijd naar boven kan kijken. En hoewel een substantiëlere correctie nog steeds niet uitgesloten is, impliceert de aanhoudende koopdruk van instellingen dat dit de kalmte voor de storm is.

Tevens ondersteund de Puell Multiple de theorie dat nieuwe hoogtepunten in het verschiet liggen, wat mogelijk aangeeft dat de huidige bullmarkt voor slechts een kwart (of mogelijk minder zelfs minder) voltooid is.

ProBit

Hoe ver kunnen we nog stijgen?

Volgens de Puell Multiple is er veel meer ruimte om te klimmen voordat we de top van deze cyclus bereiken. De statistiek zegt niets over correcties onderweg, maar projecteert wel dat de huidige rally nog lang niet voorbij is. Maar hoe ver kunnen we nog stijgen?

De bovenstaande tweet suggereert dat Bitcoin ruwweg tussen de 15 en 25% zit in zijn huidige bull-markt. Dit komt overeen met de $3.000- tot $5.000-range in vergelijking met 2017. Als we dit als graadmeter gebruiken en de piek van $20.000 in 2017 als een factor bij het projecteren van de volgende top, zou dit erop wijzen dat de bullmarkt pas voor 15% en 25% voltooid is.

Met 25% zou Bitcoin naar verwachting een piek bereiken van ongeveer $240.000. Met 15% zou de Bitcoin koers echter kunnen oplopen tot de volledige $400.000 per munt. Door het exacte pad van de laatste cyclus te volgen, ligt de piek echter rond $325.000.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!