Bitcoin computerspel

Bitcoin koers kan tot $130.000 stijgen, aldus JPMorgan

Analisten van de Amerikaanse investeringsbank JPMorgan Chase & Co hebben gezegd dat Bitcoin koers op de lange termijn richting $130.000 kan stijgen. Dit volgens een artikel van Business Insider.

Volgens de analisten is Bitcoin (BTC) in de afgelopen weken aantrekkelijker geworden voor institutionele beleggers, vanwege de afnemende volatiliteit. Eerder waren er flinke prijsschommelingen en deze verandering kan de institutionele interesse een nieuw leven inblazen. De analisten zeiden het volgende:

“Deze voorzichtige tekenen van normalisatie van de Bitcoin-volatiliteit zijn bemoedigend. Naar onze mening zou een mogelijke normalisatie van de Bitcoin-volatiliteit vanaf hier waarschijnlijk helpen om het institutionele belang in de toekomst nieuw leven in te blazen.”

Analisten herzien hun Bitcoin koersdoel

De analisten voorspelden in januari dat de Bitcoin koers de $146.000 kan bereiken, echter hebben de analisten hun Bitcoin koersdoel herzien om in lijn te zijn met de totale investering van de particuliere sector in goud.

De onderzoekers wezen erop dat het verhaal van Bitcoin als digitaal goud blijft stijgen. De investeringen in BTC zijn sinds oktober 2020 met $7 miljard gestegen, terwijl traditioneel goud een kapitaaluitstroom van $20 miljard heeft gezien.

Bitcoin

De analisten zeiden het volgende:

“De daling van de goudprijs sindsdien heeft het geschatte opwaartse potentieel voor BTC als digitaal alternatief voor traditioneel goud mechanisch verminderd.”

Ze voegden er nog het volgende aan toe:

“Als je bedenkt hoe groot de financiële investering in goud is, betekent een dergelijke verdringing van goud als een ‘alternatieve’ valuta een groot voordeel voor BTC op de lange termijn. Mechanisch gezien zou de Bitcoin koers moeten stijgen [tot] $ 130.000, om de totale investering van de particuliere sector in goud te evenaren.”

De Bitcoin koers is sinds begin 2020 met meer dan 100 procent gestegen, terwijl goud met meer dan 8 procent is gedaald.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN