Hoe een 18-jarige in twee maanden tijd voor $1,7 miljoen NFT-kunst verkocht

Er kan bijna geen dag voorbij gaan of we kunnen weer iets schrijven over de hype rond NFT’s en de enorme bedragen die daarin rondgaan. Jullie hoorden zeker al van Beeple’s digitale kunstwerk dat voor meer dan $69 miljoen bij Christie’s verkocht werd.

Op zijn 18e verjaardag kreeg ‘FEWOCiOUS’ een pracht van een verrassing. Op het NFT verkoopplatform Nifty Gateway verkocht hij voor $370.000 in NFT’s. Hij poste een uitgelaten Instagram bericht aan zijn ruim 17k volgers om het nieuws te melden. Even op adem komen na zo’n overweldigende verkopen, zouden normaal zijn voor andere artiesten.

Maar niet zo voor ‘FEWOCiOUS’. Want na zijn verjaardagsverkoop zette hij een ander NFT ’the sailor’ te koop. Twee bieders streden voor het hoogste bod, ’thegreatmando1′ and ‘yeah yeah’, waarvan de eerste initieel bereid was 37 ETH neer te leggen voor het unieke stuk digitale kunst. De tweede ging met een bod van 40.7 ETH nog een stuk hoger. Maar het eindbod van 46 ETH legden de eigendom uiteindelijk bij ’thegreatmando1′. Meer dan $80k extra dus in de beurs van ‘FEWOCiOUS’.

De tiener verkocht eerder die maand al een NFT van $700.000, dankzij een stuk dat hij maakte in samenwerking met een muzikant. Maar hoe doet ‘FEWOCiOUS’ het dan? Door gewoon te doen wat hij al deed van z’n 12 jaar, tekeningen maken.

2021 het jaar van de NFT’s

NFT’s worden meer en meer een medium voor creatievelingen om grof geld te verdienen. Recent nog verkocht artieste Krista Kim uit Toronto het eerste digitale huis voor ruim $600.000 aan een verzamelaar. Videoartiesten maken niet langer filmpjes op TikTok. Ze verkopen ze ook als NFT. TikTokster Nathan Apodaca verkocht een virale Tik Tok video voor $500.000.

Ook de bekende oprichter van Tesla, Elon Musk, plaatste deze maand een lied over NFT’s op Twitter en merkte op dat hij deze verkoopt als een NFT.

Ze zijn allemaal bewijzen voor de gigantische hype die we momenteel zien rond NFT’s, net zoals DeFi de hype was in 2020. Maar net zoals DeFi in 2020, staat de NFT markt momenteel nog in z’n kinderschoenen en het enthousiasme lijkt nog niet meteen te gaan afnemen. Het kunnen nog heel boeiende tijden worden voor zij die een creatieve kant hebben en die digitaal willen verkopen.

Maar misschien gaat de hype ook wel weer even snel als ie gekomen is, liggen. Zullen NFT’s uiteindelijk waardeloos en frauduleus lijken zoals de critici zeggen dat ze zijn? Voorlopig lijkt het er nog wel op dat er veel spelers zijn die positief denken over de NFT markt. Wat de toekomst nog zal brengen, zal nog moeten blijken.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!