De RSI levels van Bitcoin geven aan dat we nog vroeg in de bull run zijn

Na een week van serieuze druk op de Bitcoin (BTC) prijs de voorbije week, is de prijs dan toch terug gebounced naar het niveau rond $56k. Rond het moment van schrijven schommelde BTC exact rond dat prijsniveau. De totale marktkapitalisatie sloot weer netjes boven de psychologische grens van 1 biljoen USD.

De voorbije twee weken waren er forse prijsschommelingen waarbij de koningsmunt in de range tussen $53k en $61k schommelde. Er lijkt bijna zeker sprake te zijn geweest van investeerders die winst wilden nemen op hun investering. De ‘relative strength index’ of RSI geeft echter nog een level aan dat we nog vroeg in deze Bitcoin bull run zijn.

Ook de Nederlandse auteur van de Stock-to-flow (S2F en S2FX) modellen, PlanB vermeldde in een recente tweet dat de RSI op de maandelijkse chart nog niet eens op 95 staat, terwijl die in de vorige bull runs van 2011, 2013 en 2017 daar verscheidene maanden na elkaar terug te vinden was. Hij stelt krachtig:

IMO zijn we nog maar +/- 4 maanden onderweg in deze bull markt en is het einde nog niet in zicht. #Bitcoin is just getting started”

Er is natuurlijk al heel veel discussie geweest over waar de prijs van Bitcoin precies naartoe zal gaan. Verschillende populaire analisten hebben al aangegeven dat BTC de kaap van 100k gemakkelijk zal weten te ronden voor het einde van dit jaar. Er gaan zelfs stemmen op bij sommige analisten dat Bitcoin naar $400k kan doorstijgen.

Een andere on-chain data provider, Santiment, stelt dat het sentiment op sociale kanalen voor zowel BTC als ETH eerder bearish is op dit moment. Interessant is dat wanneer de provider met deze boodschap naar buiten kwam de voorbije periode, de prijs steevast de hoogte in ging.

Bitcoin op wereld-macro niveau en groeiende institutionele interesse

Voor de door COVID-gestuurde financiële crisis van 2020 was Bitcoin’s relatie met de globale financiële markt grotendeels niet nauw verwant. Door de groeiende interesse vanuit de institutionele kant die met grote budgetten en mogelijkheden mee op de Bitcoin kar gesprongen zijn het voorbije jaar, is de correlatie tussen Bitcoin en de S&P 500 sterk toegenomen.

Glassnode rapporteert daarover: “Deze drastische verschuiving in het correlatiepatroon is grotendeels te wijten aan de groeiende overlapping van de investeerders in crypto en de traditionele aandelenmarkten.”

Mike McGlone, een senior commodity analist van Bloomberg Intelligence stelt dat Bitcoin goed onderweg is om de meest risicoloze investering van 2021 te worden. Hij stelt ook vast dat institutionele Bitcoin producten zoals de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) snel aan populariteit winnen en andere grootheden de loef afsteken met winsten die 50% hoger liggen, hoewel dat de kans groter en groter wordt dat er een Amerikaanse Bitcoin ETF wel eens roet in het eten zou kunnen strooien. Die ligt aan de basis van de verminderde prijs van de GBTC.

Tenslotte gaat hij verder met te benadrukken dat het grootste voordeel van BTC tegenover andere investeringen, zijn beperkte supply is. Wat er echt van belang is volgens McGlone is de groeiende vraag en adoptie.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!