MicroStrategy koopt nogmaals $10 miljoen aan Bitcoin

MicroStrategy kan blijkbaar letterlijk niet genoeg krijgen van Bitcoin (BTC). Het bedrijf heeft namelijk aangekondigd dat het gisteren wederom voor $10 miljoen aan BTC heeft gekocht voor een gemiddelde prijs van $48.888 per stuk.

MicroStrategy was één van de eerste Fortune 500-bedrijven die het potentieel in Bitcoin zag als het hedging-actief te midden van de afnemende waarde van de Amerikaanse dollar op de internationale handelsmarkt. De softwaregigant begon Bitcoin te kopen in augustus 2020 toen de nummer een cryptocurrency rond de $13.000 handelde en sindsdien is het niet meer gestopt.

Zoals gezegd heeft de softwaregigant een voortrekkersrol gespeeld bij de institutionele aankoop van Bitcoin en heeft al meer dan $2,196 miljard aan Bitcoin-aankopen gedaan. De institutionele gigant heeft nu in totaal 91.064 Bitcoin in zijn schatkist, wat op het moment van schrijven ruim $4,45 miljard waard is.

Afgezien van directe contante aankopen van het geld van zijn schatkist, heeft de leverancier van softwareoplossingen ook bijna $1,65 miljard aan converteerbare obligaties verkocht om meer Bitcoin te kopen. Het bedrijf verkocht in december vorig jaar voor het eerst voor bijna $650 miljoen aan obligaties en pas vorige maand haalde het nog eens één miljard dollar op door de uitgifte van converteerbare obligaties.

Ondanks dat veel experts waarschuwen voor het kopen van Bitcoin via krediet, heeft MicroStrategy-CEO Michael Saylor onthuld dat het bedrijf van plan is meer kapitaal op te halen via dezelfde methode voor het kopen van Bitcoin.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!