Benelux Crypto: Ethereum koers ook op weg richting nieuwe all-time high?

Allereerst willen we Daan van Benelux Crypto bedanken voor deze Ethereum (ETH) koers analyse. We willen jullie dan ook vragen om hem te supporten en zijn Telegram-kanaal te volgen. Dit kan je doen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Vandaag hebben we weer de enige echte Ethereum koers op het oog. Omdat wij gespecialiseerd zijn in short en mid-term analyses zullen wij voornamelijk met de 4hr en de daily werken. We zullen de analyse afsluiten met onze verwachting voor de short/mid-term. Dit zijn natuurlijk géén buy of sell signals.

Gemakkelijk en snel Ethereum kopen? Dat kan direct hieronder en betaal over de eerste €1.000 geen handelskosten!

4-uur-grafiek Ethereum koers

Bron: TradingView

Zoals gisteren in ons kanaal al werd aangegeven, verwachtten we dit weekend een nieuwe all-time-high van Bitcoin. Dit betekent dan ook dat ETH/USDT zou volgen. We zien dat zojuist deze move heeft plaatsgevonden en we zien dan ook dat ETH/USDT aan het opwarmen is.

Op dit moment zijn we uitgebroken boven een trendline die sinds de vorige all-time-high loopt. We bevinden ons nu tegen een fib.resistance aan, zo rond de 1880 USDT gebied. Wat verder opvalt is dat we weer in de bullish channel terecht zijn gekomen op de RSI, dit is vanzelfsprekend een bullish teken.

De Mac-D ziet er ook krachtig uit en kan ieder moment een bullish cross maken. Ook zijn we netjes boven de MA-200 terecht en hebben we zelfs een bullish cross boven de EMA-55 gemaakt. Dit zijn allemaal bullish tekenen.

Daggrafiek Ethereum koers

Bron: TradingView

Wat op de daily opvalt is dat een mooie bullish divergence aan het uitspelen is sinds begin maart. We zien dan ook op de RSI dat sindsdien een nieuwe trend heeft gevormd die we aanhouden. Ook mooi om te zien is dat de bounce-zone exact samenviel met de lower Bolinger Band en we nu zelfs door de middelste Bollinger Band zijn gebroken. Deze zal nu als support dienen.

Verder zien we dat we ons op de Mac-D in de bullish zone bevinden en zijn er nog geen tekenen van een reversal. Ten slotte hebben we ook nog even de key-support lijnen getekend (de gele lijnen).

Conclusie

We vinden beide de 4hr en de daily er bullish uitzien. We willen nu een 4hr close boven de 1880 USDT gebied zien, indien dat gebeurt verwachten we een touch van de all-time-high. Mochten we er niet doorheen komen en een pullback maken, dan houden we de 1700-1750 zone goed in de gaten voor een eventuele bounce. Mochten we onder de 1700 USDT en onder de trendline van de 4hr chart vallen, zullen we de situatie her-evalueren.

Wil je meer van dit soort analyses en voorspellingen? Bekijk dan ons Telegram kanaal op: https://t.me/beneluxcrypto of klik op de logo hieronder!

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!