Oudste bank in Colombia gaat cryptocurrency-pilot uitvoeren

Volgens een rapport van een lokaal persbureau, Portafolio, heeft Banco de Bogotá maandag aangekondigd dat het zou deelnemen aan een proefproject onder leiding van de Superintendencia Financiera de Colombia, de belangrijkste financiële toezichthouder van het land. Het project zal worden uitgevoerd in een regelgevende sandbox genaamd la Arenera, die in september vorig jaar werd goedgekeurd door het ministerie van Financiën en Openbare Krediet.

Sinds de enorme winnende rally van Bitcoin, zijn verschillende grote bedrijven en banken opgewarmd voor het idee om in cryptocurrencies te handelen. De grootste bank van Colombia, Banco de Bogotá, zal het bedrijfsmodel en de mogelijke risico’s van het beheer van cryptocurrencies onderzoeken door een selecte groep klanten toe te staan ​​cryptocurrencies van de bank te kopen en verkopen met de nationale fiatvaluta, de peso. Oscar Bernal Quintero, vice-president voor technologieontwikkeling bij Banco de Bogotá, zei het volgende:

“Een van onze grote motivaties is om actief deel te nemen aan de transformatie van het land, en we vinden het waardevol om deel te nemen aan de opbouw van de mogelijke regelgeving die zou de uitwisseling van crypto-activa mogelijk maken binnen het Colombiaanse regelgevingskader.”

De crypto-industrie groeit actief in Colombia. Het land heeft het grootste aantal Bitcoin-geldautomaten in Latijns-Amerika vanaf oktober 2020. Sinds de recente winnende rally van Bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies, hebben verschillende grote instellingen zich opengesteld voor het idee om cryptocurrencies te accepteren. Zoals eerder gemeld, kondigde Tesla zijn plannen aan om Bitcoin als betaalmethode te accepteren.

Als gevolg van deze groeiende interesse heeft de regering van Colombia heeft la Arenera opgericht om lokale bedrijven cryptotransacties te laten testen. Volgens een officiële aankondiging door de Financial Analysis and Information Unit is de sandbox in maart 2021 gelanceerd.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!