PayPal Bitcoin

PayPal koopt crypto-bewaarbedrijf Curv voor enorm bedrag

De wereldbekende betalingsorganisatie PayPal heeft naar verluidt besloten om het crypto-bewaarbedrijf Curv over te nemen, met prijsschattingen variërend van $200 tot $500 miljoen. Zo gaf het Israëlische nieuwsplatform Calcalist aan dat Curv werd verkocht voor tussen de $200 miljoen en $300 miljoen, zonder de koper te noemen. Een anonieme bron vertelde echter aan CoinDesk dat “PayPal Curv voor $500 miljoen zou kopen.”

De overname van Curv is de laatste in een reeks stappen die de betalingsgigant in de cryptocurrency-branche neemt. In het vierde kwartaal van 2020 maakte PayPal al cryptocurrency-aankopen mogelijk op het platform voor Amerikaanse gebruikers. Daarnaast heeft het bedrijf onlangs aangekondigd dat het in 2021 het kopen en verkopen van cryptocurrencies naar het Verenigd Koninkrijk en Venmo-gebruikers zou uitbreiden.

Het nadeel aan de mogelijkheid van het kopen van cryptocurrencies via PayPal is echter dat gebruikers geen controle hebben over hun privésleutels. Het is daarom dan ook interessant om te zien welke rol de cryptobewaarder Curv in dit geheel zal gaan spelen.

Curv zelf haalde vorig jaar nog $23 miljoen op om te blijven voorzien in de institutionele vraag naar Bitcoin (BTC), met o.a. Coinbase Ventures en Digital Currency Group als investeerders. Daarnaast besloot het grote DeFi-protocol Compound vorig jaar ook om Curv te integreren, waardoor PayPal, met zijn nieuwe acquisitie, een serieuze speler zal worden in de crypto-markt.

Het nieuws over de overname is met opwinding ontvangen in de cryptogemeenschap. Het is zelfs zo dat sommige beleggers in hun haast de verkeerde cryptocurrency hebben gekocht, aangezien de niet-gerelateerde CRV-token na de aankondiging een prijspiek heeft gezien. Curve DAO-token (CRV) is op het moment van schrijven met 26% gestegen.

Deze situatie doet erg denken aan de recente aandelenpomp van Signal Advance die plaatsvond nadat Elon Musk zijn volgers had verteld om de privéberichten-app Signal te gebruiken. Hierdoor besloten veel investeerders massaal naar een niet-gerelateerd aandeel te stromen en de prijs steeg met 1.100%.

Interessant is dat de aandelen van PayPal enigszins zijn gecorrigeerd na het nieuws. Het zou echter voor de meeste beleggers geen verrassing moeten zijn, aangezien PayPal vorig jaar had geprobeerd het bewaarbedrijf BitGo over te nemen. Deze deal ging uiteindelijk niet door, maar maakte de intenties van het betalingsbedrijf wel duidelijk.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN